Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας (23/3)

Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας (23/3)

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας εορτάζεται κάθε χρόνο την 23η Μαρτίου σε ανάμνηση της ημέρας αυτής του 1950 που τέθηκε σε ισχύ η ιδρυτική συνθήκη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), ο οποίος σήμερα αριθμεί 189 κράτη-μέλη.

Tην ημέρα αυτή οι ανά τον κόσμο Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες "ανοίγουν τις πόρτες τους" στο κοινό και οι Μετεωρολόγοι ξεναγούν τους επισκέπτες τους στο χώρο εργασίας τους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα το έργο τους, την καθοριστική συμβολή τους στην προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος και την συνεισφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη.

Από το 1961 που η 23η Μαρτίου καθιερώθηκε σαν Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας, ο WMO (World Meteorological Organization) επιλέγει κάθε χρόνο ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα θέμα. Το θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2011 είναι: "το κλίμα και εσείς".

Έτσι λοιπόν, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σαν ιδρυτικό μέλος του WMO και επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας σε αυτόν, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί τους χώρους εργασίας της στις 23 Μαρτίου 2011 και από 13:00 έως 18:00 στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 14, Ελληνικό.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.