Αρχική Uncategorized Παιδική Λέσχη... «Καλικαζαντζάκια»!

Παιδική Λέσχη... «Καλικαζαντζάκια»!

Το Μουσείο Καζαντζάκη στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων εγκαινιάζει την Παιδική Λέσχη «Καλικαζαντζάκια» που απευθύνεται στους λιλιπούτειους φίλους με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Εκδρομές, εργαστήρια, εκδηλώσεις διασκέδασης και βιωματικής μάθησης και προγράμματα για όλη την οικογένεια, είναι μερικές από τις δράσεις που θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της η Λέσχη.
Η πρώτη δράση για τα «Καλικαζαντζάκια» θα είναι η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 8-10 ετών, η οποία θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, όπου και η έδρα του Μουσείου. Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης για τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Με την παρούσα δράση επιδιώκεται η υποστήριξη μιας μακροπρόθεσμης σχέσης και επαφής μεταξύ του Μουσείου και της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, η Λέσχη Ανάγνωσης δεν θα περιοριστεί στους χώρους του Μουσείου, αλλά μικρές ομάδες παιδιών, με την καθοδήγηση εθελοντών εκπαιδευτικών του Δήμου, θα συναντιώνται στο Μουσείο, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Πύργου και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στις Αρχάνες, με κοινή συνιστώσα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.
Συνεχίζεται με επιτυχία και τη νέα χρονιά η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα βασίζονται στις συλλογές του ανακαινισμένου Μουσείου και απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα παρακάτω στοιχεία:

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
Μαλλιαράκη Στέλλα, Μουσειοπαιδαγωγός
Τηλ.: 2810 741689, 6946839569,


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.