Αρχική Infokids Υγεία Παιδικός διαβήτης και εντεροϊός

Παιδικός διαβήτης και εντεροϊός

Ο διαβήτης εμφανίζεται στην παιδική ηλικία, όταν το πάγκρεας σταματά να παράγει την ορμόνη ινσουλίνη και ο οργανισμός δεν μπορεί να ελέγξει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Περίπου 285 εκατ. άτομα είχαν παγκοσμίως διαβήτη το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στα 438 εκατ. το 2030.
Νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal" υποστηρίζει ότι τα παιδιά που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 έχουν δεκαπλάσια πιθανότητα να έχουν μολυνθεί από ένα εντεροϊό παρόμοιο με αυτόν του κρυολογήματος.
Κι αν αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο εντεροϊός, πρόκειται για μια συνηθισμένη μορφή ιού που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα τύπου κρυολογήματος ή γρίπης, μυϊκούς πόνους ή ακόμα και μηνιγγίτιδα.
Παρόλο που έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Ινστιτούτου Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη του Σίδνεϊ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των εντεροϊών και του διαβήτη, δεν έχει γίνει σαφής ο μηχανισμός που τους συνδέει.
Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι αν ο ιός προκαλεί τον διαβήτη ή αν ο διαβήτης καθιστά τον άνθρωπο πιο ευάλωτο στον ιό. Τρίτο ενδεχόμενο αποτελεί να υπάρχει μια γενετική προδιάθεση, που καθιστά πιο πιθανό τόσο το παιδί να μολυνθεί από τον ιό όσο και να εμφανίσει διαβήτη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.