Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα τους πρόσφυγες

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα τους πρόσφυγες

Για 17η χρονιά το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας. Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού που ξεκίνησε την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ως επικίνδυνα φαινόμενα για μια χώρα. Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα της πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού με έργα ζωγραφικής και εκθέσεις αντίστοιχα, καθώς και μαθητές της τρίτης τάξης γυμνασίου και της πρώτης τάξης γενικού και επαγγελματικού λυκείου, με ειδικό αφιέρωμα, άρθρο ή φωτορεπορτάζ, για κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας. Επίσης, στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Στόχος του Μαθητικού Διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τις απόψεις τους γύρω από την προστασία των προσφύγων, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που συναντούν οι πρόσφυγες κατά τον εκπατρισμό, τη φιλοξενία τους σε κάποια άλλη χώρα και, ενδεχομένως, την επιστροφή τους στην πατρίδα.
Στις 19 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι θα γίνει η απονομή των βραβείων του περσινού μαθητικού διαγωνισμού, σε 60 παιδιά από όλη την Ελλάδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.