Αρχική InfoSchool Λύκειο Πανελλαδικές: Βατά τα Μαθηματικά, δύσκολη η Βιολογία, αναμενόμενα τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική

Πανελλαδικές: Βατά τα Μαθηματικά, δύσκολη η Βιολογία, αναμενόμενα τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική

2η μέρα Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και οι υποψήφιοι για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας διαγωνίστηκαν σε Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική.

Στα Μαθηματικά και φέτος τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς και βαθμολογητές βατά. «Καλύπτεται όλη η ύλη» ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. «Υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία. Η επιτυχής αντιμετώπιση των θεμάτων απαιτεί κριτική σκέψη, πολύ καλή προετοιμασία και δυνατότητα συνδυασμού γνώσεων από διαφορετικά κεφάλαια. Τα θέματα χαρακτηρίζονται μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας από τα αντίστοιχα περσινά» καταλήγει.

Ωστόσο στη Βιολογία το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρες, κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκολέψει πολλούς μαθητές, ίσως αφαιρώντας και κάποιες μονάδες. Πάντως, και οι μαθητές κατά την έξοδό τους από τα εξεταστικά κέντρα, φάνηκαν προβληματισμένοι από τα θέματα της βιολογίας.

Στην Ιστορία και τη Φυσική, όπου όμως διαγωνίζονται μόνο λίγες εκατοντάδες υποψηφίων τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δυο κύκλων) και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.