Αρχική InfoSchool Δημοτικό Πανελλαδική δράση Πολιτείας - Εκκλησίας κατά της παιδικής φτώχειας

Πανελλαδική δράση Πολιτείας - Εκκλησίας κατά της παιδικής φτώχειας

Πανελλαδική δράση για την ενίσχυση μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παιδική φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός λόγω της κρίσης, πραγματοποιούν Πολίτεια και Εκκλησία, από κοινού.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, την Τρίτη 27 Μαρτίου η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, είχε συνάντηση με τους μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο, Σύρου Δωρόθεο Β’ και Ιλίου-Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρα.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πρόκειται να σταλεί εγκύκλιος στις Ενορίες με στόχο τη δραστηριοποίησή τους εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Στην ίδια κατεύθυνση, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε εγκύκλιο προς τους διευθυντές σχολείων, με την οποία ζητά τη συνεργασία μεταξύ συλλόγων διδασκόντων και συλλόγων γονέων & κηδεμόνων προκειμένου να εντοπίζεται που υπάρχει ανάγκη. Έτσι, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μπορούν να επικοινωνούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τις Ιερές Μητροπόλεις, ώστε να παρέχουν βοήθεια όπου χρειάζεται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.