Αρχική Uncategorized Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια... στο Θέατρο Δρόμου

Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια... στο Θέατρο Δρόμου

Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ παρουσιάζει στις 1, 2 και 3 Ιουλίου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), στις 7.30μμ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, την παράσταση "Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια". Η παράσταση θα παιχτεί στο Θησείο, στο παρκάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από τον ηλεκτρικό σταθμό Θησείου (δεξιά, δίπλα στο πεζόδρομο).

Επίσης θα δοθεί μία ακόμη παράσταση στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 3 Ιουλίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Η παρακολούθηση των παραστάσεων είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση ‘Παραμύθια από ψέμα κι αλήθεια’ αποτελείται από τρία πρωτότυπα, αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά παραμύθια των Γκριμμ: Ο Λαγός και ο σκαντζόχοιρος, Η Κοκκινοσκουφίτσα, Ο έξυπνος Χανς. Ο σκοπός της ομάδας ΠΑΙΚΤΕΣ ήταν απλός: να βρούν μία δραματική φόρμα που να διατηρεί τη φυσικότητα, τη σοφία και την ομορφιά των πρωτότυπων παραμυθιών και να δώσουν στο κάθε παραμύθι την ιδιαίτερη θεατρική του μορφή. Η ατμόσφαιρα του κάθε παραμυθιού και η φαντασία του θεατή δένουν μεταξύ τους τις ιστορίες. Η χαρά του παιχνιδιού είναι η βάση της θεατρικής πράξης.

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε όσους νιώθουν παιδιά, εφ’όσον ο τρόπος ανεβάσματος, ο πλούτος αλλά και η πολυπλοκότητα που κρύβει το ίδιο το κείμενο των παραμυθιών καθιστά την παράσταση εξίσου ενδιαφέρουσα και για τους ενήλικες.

Το θέατρο δρόμου και το θέατρο που απευθύνεται σε παιδιά είναι άμεση προτεραιότητα για την ομάδα ΠΑΙΚΤΕΣ, η οποία ενδιαφέρεται να αγκαλιάσει παιδιά που βρίσκονται σε χώρους που η πρόσβαση στο παιχνίδι και την τέχνη δεν είναι αυτονόητη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.