Αρχική Uncategorized Παραμύθι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τους αστερισμούς (15/1)

Παραμύθι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τους αστερισμούς (15/1)

Πώς γεννήθηκαν οι αστερισμοί του Περσέα, της Ανδρομέδας, της Κασσιόπης και του Κηφέα; Γιατί ο Ωρίων «καταστερίστηκε» στην αντίθετη πλευρά της ουράνιας σφαίρας από τον αστερισμό του Σκορπιού; Ποιους μύθους κρύβει ο έναστρος ουρανός;
Μια κυριακάτικη βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 15 Ιανουαρίου, θα δώσει όλες τις απαντήσεις για τους μύθους και τους ήρωες του έναστρου ουρανού. Οι μικροί, αλλά και οι ενήλικες επισκέπτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν, στον πιο κατάλληλο χώρο, τις ιστορίες που έπλασαν οι αρχαίοι για τους αστερισμούς και τον τρόπο που αυτοί δημιουργήθηκαν. Αρκεί να ακολουθήσουν τον «Κενταυρούλη», το γνωστό λογότυπο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, και οι μύθοι θα ξαναζωντανεύσουν μέσα από την αφήγηση της Νίκης Κάπαρη, υπό τους ήχους κρουστών και εγχόρδων του Γιάννη Ψειμάδα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραμύθι της Κυριακής», που πραγματοποιείται σχεδόν κάθε μήνα, έχει γίνει πια θεσμός στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Προσφέρεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά, από 5- 12 χρόνων, με δύο παραστάσεις στις 11:00- 11:50 και στις 12:00- 12:50.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως η δήλωση συμμετοχής- που είναι απαραίτητη- ξεκινά νωρίτερα από την ημέρα της εκδήλωσης.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44,
τηλ. 210 8217724 & 210 8217717


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.