Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Παροχές εξωσωματικής από το ΙΚΑ και στις άγαμες γυναίκες

Παροχές εξωσωματικής από το ΙΚΑ και στις άγαμες γυναίκες

Σε τροποποίηση των παροχών που αφορούν την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF), προχώρησε η διοίκηση του ΙΚΑ. Με απόφασή του, ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος καθιστά δικαιούχους των παροχών και τις άγαμες γυναίκες.

Με το προηγούμενο καθεστώς, προϋπόθεση για κάλυψη του κόστους εξωσωματικής θεραπείας ήταν η ύπαρξη γάμου για τις ασφαλισμένες, οι οποίες επιθυμούσαν να ακολουθήσουν θεραπεία. Ο περιορισμός αυτός καταργείται και ο μόνος που παραμένει σε ισχύ είναι ο ηλικιακός (δικαιούχες είναι ασφαλισμένες 23 έως 45 ετών).

Ως προς τη διαδικασία, το κέντρο στο οποίο η ασφαλισμένη υποβάλλεται σε μέθοδο εξακολουθεί να εκδίδει ειδικό ενημερωτικό, το οποίο απευθύνεται στην αρμόδια γραμματεία της επιτροπής εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η γραμματεία εκδίδει βεβαίωση, με την υπογραφή του διευθυντή της μονάδας Υγείας του ΙΚΑ, η οποία βεβαιώνει και το κέντρο όπου έγινε η προσπάθεια.

Επισημαίνεται ότι οι λοιπές προϋποθέσεις και τα πιστοποιητικά που ορίζονταν με το προηγούμενο καθεστώς, παραμένουν ίδια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.