Αρχική Infokids Υγεία Γυναικολόγος Περίπτωση νέας γυναίκας με γοναδική δυσγενεσία (Σύνδρομο Swyer) που γέννησε με Καισαρική Τομή ένα υγιές νεογνό

Περίπτωση νέας γυναίκας με γοναδική δυσγενεσία (Σύνδρομο Swyer) που γέννησε με Καισαρική Τομή ένα υγιές νεογνό

1-3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Κω το 8th Congress on Women Health @ Disease, στο Kos International Convention Centre, με θέμα την Υγεία της γυναίκας. Το Συνέδριο οργανώνεται από τη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας σε συνεργασία με άλλες 7 Διεθνείς Εταιρείες. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής κος Γ. Κ. Κρεατσάς, MD, FACS, FRCOG, FACOG.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για να αναφερθούν τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, τονίστηκε μια περίπτωση συγγενούς ανωμαλίας, που εν τέλει οδήγησε επιτυχώς στη γέννηση ενός υγιούς νεογνού.

Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί ειδικό Τμήμα που αντιμετωπίζει νέα κορίτσια με προβλήματα συγγενών ανωμαλιών του γεννητικού συστήματος (Έλλειψη κόλπου, μήτρας ή ωοθηκών).
Από το πρότυπο αυτό Τμήμα και από τον Καθηγητή κο Γ. Κρεατσά παρουσιάζονται 203 περιπτώσεις κοριτσιών που γεννήθηκαν χωρίς κόλπο ή και μήτρα. όπως μας είπε ο κος καθηγητής, "Οι ασθενείς χειρουργήθηκαν επιτυχώς με δική μας τεχνική και αποτελούν το μεγαλύτερο αριθμό δημοσιευμένων περιπτώσεων στη διεθνή βιβλιογραφία. Δύο από τις ανωτέρω περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν στο Τμήμα Παιδικής- Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β΄ Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, κατόρθωσαν μετά από επιτυχή επέμβαση πλαστικής κόλπου και με δανεική μήτρα να τεκνοποιήσουν και να γεννήσουν υγιή νεογνά."
Μια άλλη περίπτωση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα (Αύγουστος 2011), στο διεθνούς κύρους περιοδικό Fertility and Sterility. Successful pregnancy in a Swyer syndrome patient with preexisting hypertension.Fertil Steril. 2011 Aug;96(2):e83-5 αφορά νέα γυναίκα, η οποία γεννήθηκε με πολύ μικρή μήτρα και δυσπλαστικές γονάδες. Μετά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ακολούθησε εξωσωματική γονιμοποίηση με δανεικό ωάριο και το σπέρμα του συζύγου της και επιτυχής εγκυμοσύνη με γέννηση ενός υγιούς νεογνού με Καισαρική Τομή. Πρόκειται για σπάνια, στα διεθνή δεδομένα, περίπτωση λόγω του ότι η έγκυος γυναίκα εμφάνιζε, πέραν της υποπλαστικής μήτρας και γοναδικής δυσγενεσίας, παθολογικά προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, τα οποία αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.