Αρχική InfoTeens Νέα Περισσότερο διάβασμα με τα e-book

Περισσότερο διάβασμα με τα e-book

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για τα e-books, με θέμα: "Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!" με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου.

Ο υπεύθυνος του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης" Μιχάλης Καλαμαράς, μιλώντας για τους καινούργιους δρόμους που ανοίγει το ηλεκτρονικό βιβλίο, είπε ότι: "μπορεί κανείς να έχει μαζί του μία ολόκληρη βιβλιοθήκη, τουλάχιστον 1500 βιβλία που είναι περισσότερα από αυτά που έχουμε διαβάσει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Επίσης μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα το κείμενο, να κινηθούμε σε διαφορετικά σημεία, να κρατήσουμε σημειώσεις, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για κάποια μελέτη. Όπως σημαντικός είναι και κοινωνικός χαρακτήρας του ebook, καθώς μπορεί κανείς να μοιράζεται αποσπάσματα ή φράσεις στο facebook και το twitter ".

Το βέβαιο είναι ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε νέους συγγραφείς, αφού είναι πολύ πιο εύκολο και με μικρότερο κόστος να εκδώσουν τα βιβλία τους. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και σαν μια έρευνα αγοράς γι' αυτό και αρκετοί εκδότες τεστάρουν πρώτα τα βιβλία τους ψηφιακά και μετά τα τυπώνουν.

Αν και το αληθινό βιβλίο μπορεί να ικανοποιεί περισσότερες αισθήσεις μας (όραση, ακοή, όσφρηση) η τεχνολογία κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και πλούσια οπότε, με όποιον τρόπο προτιμάτε... διαβάστε βιβλία που σας κάνουν καλό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.