Αρχική InfoBaby Τοκετός Πες µου πότε γεννήθηκες, να σου πω από ποιες αρρώστιες κινδυνεύεις

Πες µου πότε γεννήθηκες, να σου πω από ποιες αρρώστιες κινδυνεύεις

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, τα µωρά που γεννιούνται την άνοιξη διατρέχουν µεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι όσα γεννιούνται το φθινόπωρο να εκδηλώσουν διάφορα σοβαρά νοσήµατα. Ασθένειες όπως το άσθµα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο αυτισµός, ησχιζοφρένειακαι η νόσος Αλτσχάιµερ σχετίζονται µε την έκθεση της µητέρας στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκειατης εγκυµοσύνης, όπως υποστηρίζει ο δρ Ράσελ Φόστερ, επικεφαλής του Τµήµατος Κιρκαδικής Νευροεπιστήµης στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης.

Παρουσιάζοντας τα ευρήµατά του στο Φεστιβάλ Επιστήµης Cheltenham, που διοργάνωσε η εφηµερίδα «Times» του Λονδίνου, ο δρ Φόστερ είπε πως «η εποχή του χρόνου κατά την οποία γεννιόµαστε φαίνεται ότι διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στην ψυχική και σωµατική µας υγεία". «Ακούγεται εξωφρενικό ότι ο µήνας κατά τον οποίο κάποιος γεννιέται ή συλλαµβάνεται µπορεί να επηρεάσει τη ζωή του στο µέλλον. Ωστόσο το πόσο θα ζήσει κάποιος και το πόσο πιθανό είναι να εµφανίσει µία σειρά ασθενειών, συµπεριλαµβανοµένων ψυχικών νοσηµάτων όπως η σχιζοφρένεια, φαίνεται να συνδέονται µε τον µήνα της γέννησής του».

Συγκεκριµένα, στοιχεία υποδηλώνουν ότι η έκθεση ενός εµβρύου στη βιταµίνη D της µητέρας του επηρεάζει την επιρρέπειά του στην εκδήλωση πολλών ασθενειών.

Η βιταµίνη D παράγεται από τον οργανισµό όταν εκτιθέµεθα στην ηλιακή ακτινοβολία. Μέχρι τώρα δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς πώς συµβαίνει αυτό, όµως οι έρευνες του δρος Φόστερ και άλλων ειδικών απέδειξαν ότι η βιταµίνη D επηρεάζει καθοριστικά την έκφραση χιλιάδων γονιδίων κατά την ανάπτυξη του ανθρώπου. Επιδηµιολογικές µελέτες επιβεβαιώνουν αυτό τον ρόλο της βιταµίνης D. Η εποχή του χρόνου που θα γεννηθεί ο άνθρωπος φαίνεται να συσχετίζεται και µε το προσδόκιµο της ζωής του. Μελέτες στις ΗΠΑ έδειξαν πως όσοι γεννιούνται φθινόπωρο ζουν περίπου160 µέρες περισσότερες απ’ ό,τι όσοι γεννιούνται άνοιξη.
Πηγή: Νέα


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.