Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Πιο κοντά στην κατάθλιψη οι εθισμένοι στο ίντερνετ

Πιο κοντά στην κατάθλιψη οι εθισμένοι στο ίντερνετ

Μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη παρουσιάζουν οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, έναντι εκείνων που κάνουν πιο περιορισμένη χρήση του Internet.

Ειδικότερα, έφηβοι που περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες στο Internet είναι ανήσυχοι και νευρικοί όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη, ενώ δεν επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον για οποιαδήποτε κοινωνική επαφή.

«Το μυαλό τους δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το Internet και ταράζονται όταν κάνουν έστω και ένα μικρό διάλειμμα. Δεν θέλουν να βλέπουν φίλους, να συμμετέχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, να περνούν χρόνο με τους γονείς και τα αδέλφια τους», υποστηρίζει ο Λόρενς Λαμ, επικεφαλής ψυχολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.