Αρχική Νέα Ποια είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο;

Ποια είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο;

Η λίστα με τα καλύτερα ΑΕΙ του κόσμου ανακοινώθηκε για φέτος και εμείς μπορούμε να παρηγοριόμαστε -αν βέβαια θεωρείται παρηγοριά- με το ότι το Καποδιστριακό και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα του κόσμου.
Κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο παραμένει για όγδοη συνεχή χρονιά, το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στην 85η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην 221η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την 124η θέση στη λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την 301η θέση παγκοσμίως.

Τις δέκα πρώτες θέσεις για το 2010 καταλαμβάνουν οκτώ αμερικανικά πανεπιστήμια και δύο βρετανικά (του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης). Τα αμερικανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν συνολικά 54 θέσεις από τις 100 πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα: Χάρβαρντ, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ, Στάνφορντ, MIT, Κέιμπριτζ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, Πρίνστον, Κολούμπια, Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Οξφόρδη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.