Αρχική Uncategorized Ποια μουσεία μπορείτε να επισκεφτείτε αυτές τις μέρες

Ποια μουσεία μπορείτε να επισκεφτείτε αυτές τις μέρες

Όσοι από εσάς δεν καταφέρατε να φύγετε από την πόλη αυτές τις μέρες, έχετε τη δυνατότητα ανάμεσα στις ακολουθίες του Επιταφίου και τις βόλτες να συμπεριλάβετε κάποιες επισκέψεις σε μουσεία που θα παραμείνουν ανοιχτά. Για παράδειγμα, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22)με τα 1.200 µοναδικά εκθέµατα της βυζαντινής εποχής και τα 950 αντικείµενα - µαρτυρίες πολιτισµού των χρόνων που ακολούθησαν την Άλωση της Πόλης. Επίσης, το µουσείο φιλοξενεί περιοδική έκθεση µε έργα νεώτερης και σύγχρονης τέχνης και δημιουργίες των Φώτη Κόντογλου, ∆ηµήτριου Πελεκάση, Γιάννη Τσαρούχη, Ράλλη Κοψίδη, Πολύκλειτου Ρέγκου μέσα από τα οποία θα έχετε την ευκαιρίανα γνωρίσετε πώς αφοµοιώθηκε η βυζαντινή τέχνη από ευρωπαίους και έλληνες ζωγράφους,.
Ανοιχτά: Σήµερα Μ. Παρασκευή 12.00-17.00, αύριο καιτη ∆ευτέρα του Πάσχα 08.30-15.00.

Το Μουσείο Μπενάκη (και τα δύο κτίρια, Κουµπάρη 1, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) προσφέρει πλούσιο εικαστικό έργο με το αντάρτικο στην Ήπειρο όπως το είδε ο Κώστας Μπαλάφας, τις αρχιτεκτονικές συνθέσεις του Γιάννη Μόραλη, τις αέρινες θαλασσογραφίες του Ιωάννη Αλταµούρα, τη θεατρική δουλειά του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου, αλλά και πολλές ακόμα εκθέσεις.
Ανοιχτά: Σήµερα Μ. Παρασκευή 12.00-17.00 και αύριο Μ. Σάββατο 10.00-15.00.

Επίσης το Μουσείο της Ακρόπολης θα σας περιμένει έχοντας διαμορφώσει ειδικό ωράριο γι' αυτές τις μέρες.
Έτσι, τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα είναι ανοιχτό από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 18.00. Το Μ. Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 15.00.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.