Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Ποια τραγούδια κρίθηκαν ως τα πιο «ανθυγιεινά»;

Ποια τραγούδια κρίθηκαν ως τα πιο «ανθυγιεινά»;

Οι μουσικές μας επιλογές μπορεί να καθορίζονται από τα προσωπικά μας γούστα και από την ψυχική διάθεση στην οποία βρισκόμαστε όταν ακούμε συγκεκριμμένα κομμάτια αλλά έχετε σκεφθεί ποτέ ότι η μουσική επηρεάζει άμεσα την υγεία μας;

Αν όχι ξανασκεφθείτε το καθώς σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας της Βοστόνης, η οποία αξιολόγησε μια λίστα επιλεγμένων τραγούδιων ως προς τις επιπτώσεις που ασκούν στο ακροατήριο με κύριο χαρακτηριστικό τους στίχους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να επηρεάστουν από την ακρόαση τραγουδιών και να βιώσουν έντονα συναισθήματα όπως εμπιστοσύνη, σεβασμός και ισότητα. Βέβαια, υπάρχει και η αρνητική πλευρά τηυς μουσικής βάσει της οποίας ορισμένα τραγούδια μας "ξυπνούν" τον κακό μας εαυτό και μας ωθούν στην ασέβεια και στην κτητική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μουσική, όπως ακριβώς και το φαγητό, μπορεί να «θρέψει» τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος και να παράγει ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι συμμετέχοντες νέοι στην έρευνα, στην κορυφή της λίστας με τα πιο «ανθυγιεινά» τραγούδια είναι το Break Up του Mario, στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Blame It,του Jamie Foxx, έπεται το Paparazzi της Lady Gaga, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το You 're a Jerk των New Boyz και ακολουθούν το Baby By Me του 50 Cent, το Best I ever Had του Drake, το One more drink του Ludacris, το Be on You του Flo Rida, το Hotel Room Service του Pitbull και το Bad Romance της Lady Gaga.

Mήπως τελικά θα πρέπει να είστε πιο εκλεκτικοί στα μουσικά σας γούστα;


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.