Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ποιο σπορ να επιλέξουμε;

Ποιο σπορ να επιλέξουμε;


Το παιδί σας έφτασε στην ηλικία που είναι καιρός να αρχίσει να ασχολείται με κάποιο σπορ αλλά έχετε "πελαγώσει" για το τι να του προτείνετε. Είναι μια απόφαση σημαντική, που πιθανόν το παιδί να ακολουθήσει για πολλά χρόνια, μπορεί και όχι όμως γιατί πολλές φορές αλλάζουμε επιλογές στην πορεία και αυτό δεν είναι κακό.

Έχει σημασία να συζητήσετε με το παιδί σας τι είναι αυτό που θα του άρεσε να κάνει, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν δεξιότητες που έχει ήδη αναπτύξει και να το συμβουλεύσετε. Πολύ σημαντικό πάντως είναι να μην πιέσετε το παιδί σας προς κάποια κατεύθυνση αλλά να του εξηγήσετε τα οφέλη της ενασχόλησης με κάποια αθλητική δραστηριότητα και εκείνο να μπορεί να επιλέξει.

Φυσικά ρόλο παίζει και η ηλικία του παιδιού. Για τα παιδιά έως 6 ετών ο αθλητισμός πρέπει να είναι περισσότερο παιχνίδι, για παιδιά έως 10 ετών η επιλογή πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη κάποιες δεξιότητες που ήδη κατέχουν (π.χ. ο γιος σας δείχνει άνεση με την μπάλα ή η κορούλα σας έχει τάση να περπατάει στις μύτες των ποδιών). Ωστόσο τα παιδιά άνω των 10 ετών συνήθως έχουν αναπτύξει τις δυνατότητές τους επαρκώς ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε οργανωμένα αθλήματα.

Τι του ταιριάζει περισσότερο;

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να ασχοληθεί με κάτι που θα του αρέσει και θα του ταιριάζει ώστε να εξελιχθεί αλλά και νιώθει ικανοποιημένο και χαρούμενο.

Το μπάσκετ μπορεί να είναι ιδανικό για το παιδί σας αν έχει καλές αντοχές, είναι ευκίνητο, του αρέσει η μπάλα και το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά. Το ποδόσφαιρο είναι η άλλη επικρατέστερη επιλογή για αγοράκια που έχουν γρήγορη κίνηση, είναι πειθαρχημένα αλλά και αρκετά κοινωνικά. Μια επίσης καλή επιλογή είναι οι πολεμικές τέχνες. Γυμνάζουν το σώμα αλλά και το πνεύμα και είναι ιδανικά σπορ για την αυτοπειθαρχία ενός παιδιού. Ταιριάζει πολύ σε παιδιά που έχουν αυτοπειθαρχία, συγκέντρωση και καλό συντονισμό κινήσεων. Η κολύμβηση είναι ένα επίσης πολύ καλό άθλημα, τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας αγαπάει το νερό, ξετρελαίνεται στη θάλασσα, έχει αντοχές αλλά και συντονίζει καλά τις κινήσεις του μην διστάσετε να το στείλετε σε ένα κολυμβητήριο.

Από εκεί και πέρα οι γονείς είναι σημαντικό να αποφεύγουν να αγχώνουν τα παιδιά για τις επιδόσεις τους, να τα φορτώνουν με πολλές ασχολίες, ενώ θα πρέπει να τα επιβραβεύουν, να τα ενθαρρύνουν και να τους συμπαραστέκονται σε κάθε προσπάθεια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.