Αρχική Περιβάλλον Πολική αρκούδα πέθανε από τον ιό των ζεβρών σε ζωολογικό κήπο

Πολική αρκούδα πέθανε από τον ιό των ζεβρών σε ζωολογικό κήπο


Μια ανακάλυψη ιδιαίτερα ανησυχητική σε ό,τι αφορά την ασφαλή φύλαξη των ειδών, και δη των σπάνιων, σε ζωολογικούς κήπους. Τις τελευταίες μέρες, μια πολική αρκούδα πέθανε σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, αφού προσβλήθηκε από μεταλλαγμένο ιό που προέρχεται από τις ζέβρες, αποκαλύπτουν Γερμανοί ερευνητές σε άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

Πρόκειται για έναν υβριδικό ιό του ερπητοϊού των ιπποειδών EHV9 με τον ερπητοϊό τύπου 1 (EHV1), που προέρχεται από τις ζέβρες αλλά χτυπά και άλλα είδη.

Οι επιστήμονες πάντως δεν είναι σε θέση να δώσουν ακόμη απαντήσεις για το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τις ζέβρες στις πολικές αρκούδες, που ζουν σε απόσταση 68 μέτρων και τη φροντίδα τους έχουν διαφορετικοί υπάλληλοι. Μία από τις πιθανές εξηγήσεις είναι ότι κάποιο άλλο ζώο, ενδεχομένως ποντίκια, να έπαιξαν το ρόλο του "φορέα" από το ένα μέρος στο άλλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.