Αρχική InfoTeens Νέα Πολυμήχανο: Το πρώτο ελληνικό hi- tech ψυχαγωγικό πάρκο

Πολυμήχανο: Το πρώτο ελληνικό hi- tech ψυχαγωγικό πάρκο

Ένα διαδραστικό εργαστήριο διερευνητικής μάθησης υψηλών προδιαγραφών με παιχνίδια βασισμένα στη ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα για επισκέπτες κάθε ηλικίας φιλοξενείται στο θέατρο Badminton. Το Πολυμήχανο είναι ο «τεχνοβλαστός» του Πανεπιστημίου Αθηνών που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη ρομποτική και την τεχνολογία αιχμής. Οι επισκέπτες καλούνται να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια στηριγμένα στις τελευταίες εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας. Τα παιχνίδια που φιλοξενούνται στο πάρκο είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν γνώσεις και δεξιότητες που συνδέονται με έννοιες μαθηματικών, γεωμετρίας, φυσικών επιστημών, πληροφορικής και γεωγραφίας. Κλειδί της επιτυχίας ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να κερδίσουν στα παιχνίδια είναι η συνεργασία και η ομαδικότητα. Κάθε ομάδα συμμετεχόντων πρέπει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέλη της, βασιζόμενη στις ικανότητες και τη δεξιοτεχνία του καθενός. Τα παιχνίδια παρότι απευθύνονται σε ένα ευρύτερο ηλικιακό και πνευματικό επίπεδο, έχουν στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει διαβάθμιση στο επίπεδο δυσκολίας ενώ ειδικά εκπαιδευόμενοι εμψυχωτές αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των παιδιών σε ομάδες μέχρι 12 ατόμων η κάθε μία. Τα παιχνίδια που φιλοξενούνται στο εργαστήριο είναι οι μετεωρίτες, η τραμπάλα, το κόσκινο, τα μήλα, η σκοποβολή, η βοσκή, η ανατομία, το μετρό, το κυνηγητό, το laser και ο ήχος και το χόκευ. Η σχεδίαση των εκθεμάτων-παιχνιδιών διασφαλίζει άνετη πρόσβαση και σε άτομα με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ) που μπορούν όχι μόνο να παρακολουθούν αλλά και να παίζουν ισότιμα. Ακόμα και στα παιχνίδια στα οποία πρέπει να κινείσαι γρήγορα και με έντονες κινήσεις, υπάρχει εκδοχή προσαρμοσμένη στις δυνατότητές τους. Ένας μοναδικός χώρος που αποτελεί στολίδι για τη χώρα και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχης φιλοσοφίας χώρους του εξωτερικού. Αξίζει να το επισκεφθείτε και να αφεθείτε στη μαγεία της επιστήμης του μέλλοντος, τη ρομποτική.

Πού: Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή,
Πότε: Νοέμβριος 2010 - Απρίλιος 2011, Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 14:00, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30
Εισιτήρια: Ατομικό: 12€ κατ’ άτομο, Παιδικό – Σπουδαστικό: 10€ κατ’ άτομο *Ειδικές τιμές για οικογένειες και group μεγαλύτερα των 10 ατόμων και για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές
Για κλείσιμο ραντεβού επίσκεψης: 211 10 100 50


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.