Αρχική InfoSchool Λύκειο Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και δοκίμιο της Ελένης Γλύκαντζη Αρβελέρ για την Τέχνη και τη Ζωή στις Πανελλαδικές

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και δοκίμιο της Ελένης Γλύκαντζη Αρβελέρ για την Τέχνη και τη Ζωή στις Πανελλαδικές

Αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας σήμερα.

Με την εξέταση στο μάθημα-κλειδί για όλες τις κατευθύνσεις, τη Νεοελληνική Γλώσσα ανέβηκε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών.

Κείμενο της Ελένης Γλύκατζη- Αρβελέρ που αναφέρεται στην Τέχνη είναι σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της ελληνικής γλώσσας, που εξετάζονται οι μαθητές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους των πανελλαδικών εξετάσεων να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες. Οι πληροφορίες προέρχονται από τους πρώτους μαθητές που εξήλθαν από τις αίθουσες.

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι Γενικής Παιδείας και κοινό για τους υποψηφίους όλων των κατευθύνσεων. Η εξέταση είναι τρίωρη και ξεκινάει στις 8:30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι και τις 8:00 π.μ..

Οι μαθητές καλούνται να διαβάσουν το κείμενο που θα τους μοιραστεί και στη συνέχεια να φτιάξουν μια περίληψή του, που βαθμολογείται με 25 μονάδες. Η δεύτερη ενότητα των ερωτήσεων βαθμολογείται με 35 μονάδες, οι οποίες κατανέμονται σε επιμέρους ερωτήσεις, ενώ το τρίτο θέμα, η έκθεση που καλούνται να γράψουν βαθμολογείται με 40 μονάδες.

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.

Σε δηλώσεις η κ. Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες θα εξετασθούν τα μαθήματα που βάσει του αρχικού προγραμματισμού συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.