Αρχική InfoTeens Νέα Προκήρυξη πανελλήνιου βραβείου ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μαρίας Πολυδούρη»

Προκήρυξη πανελλήνιου βραβείου ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μαρίας Πολυδούρη»

Εις μνήμην της ποιήτριας Μ. Πολυδούρη, ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, προκηρύσσουν βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μαρίας Πολυδούρη», με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Το βραβείο θα είναι ετήσιο, πανελλήνιο, και θα απονέμεται στα Πολυδούρεια, ενώ για φέτος θα δοθεί στις 19 Μαρτίου 2011 στα Γ΄Πολυδούρεια.

Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή, η οποία έχει εκδοθεί την προηγούμενη χρονιά της βράβευσης (για φέτος έκδοση μέχρι 31/1/2011) και κατατίθεται στη Γραμματεία της Κ. Ε. ΦΑΡΙΣ μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 2011, πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής, σε πέντε αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μ. Πολυδούρη».

Η Επιτροπή, που θα κρίνει τα ποιήματα αυτά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της Επιτροπής), είναι πενταμελής, συγκροτήθηκε με βάση τον Κανονισμό Θέσπισης Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη», ως εξής:

Το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα ή εκπρόσωπό του, ως Πρόεδρο της Επιτροπής.

Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με προτίμηση, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας. Εκπρόσωπο της Κ. Ε. ΦΑΡΙΣ κατά προτίμηση τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Ο εκάστοτε Πρόεδρος και ένα μέλος από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.