Αρχική Infokids Υγεία Προσοχή στα βεγγαλικά

Προσοχή στα βεγγαλικά

Προσοχή σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά, συνιστά το "Χαμόγελο του Παιδιού", καθώς φτάσαμε στις μέρες του Πάσχα και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος.

Σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός τονίζει τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και πως δεν αρκούν οι προσπάθειες της ελληνικής Αστυνομίας, αλλά είναι οι γονείς και εκπαιδευτικοί αυτοί που πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά για τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση κροτίδων.

Επίσης, πέρα από τις σωματικές βλάβες, τέτοιοι τραυματισμοί επιφέρουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αναφέρει το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Ακόμα στηλιτεύει το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να προμηθευτούν βεγγαλικά και κροτίδες από το μαγαζί της γειτονιάς, και τονίζει: "Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται φονικά όπλα που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.