Αρχική Περιβάλλον Προστατέψτε το περιβάλλον καταναλώνοντας λιγότερο κρέας

Προστατέψτε το περιβάλλον καταναλώνοντας λιγότερο κρέας

Το ότι η υπερκατανάλωση κρέατος δεν είναι και το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, οι περισσότεροι ίσως το γνωρίζουμε. Οι επιστήμονες συχνά πυκνά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντάς μας ότι η κατανάλωση κόκκινου ιδίως κρέατος πρέπει να περιοριστεί στη μία φορά την εβδομάδα. Έτσι θα απολαμβάνουμε καλή υγεία, εφόσον βέβαια, διατηρούμε ισορροπημένη διατροφή με ψάρια, όσπρια, φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό μας τραπέζι.
Ίσως να μην το γνωρίζατε, αλλά η κατανάλωση κρέατος κάνει κακό και στο περιβάλλον, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι ερευνητές λοιπόν μας συστήνουν να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά, αφού αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει καθένας μόνος του για το περιβάλλον.
Ιδού μερικές απλές, αλλά ουσιαστικές επιλογές:
• Περιορίστε το κρέας από το διαιτολόγιό σας, ξεκινώντας κατά μία μέρα την εβδομάδα.
• Αγοράστε περισσότερο βιολογικό κρέας, καθώς η παράγωγή του είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.
• Προτιμήστε κρέας τοπικό, γιατί έτσι βοηθάτε ώστε να περιοριστεί η ρύπανση που προκαλείται από τη μεταφορά του.
• Μην τρώτε φαστ φουντ φαγητά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.