Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Πόσα γλυκά να αφήνω την 8χρονη κόρη μου να τρώει; Κάθε μέρα μου ζητάει μπισκότα, σοκολάτες... Πώς να την περιορίσω;

Πόσα γλυκά να αφήνω την 8χρονη κόρη μου να τρώει; Κάθε μέρα μου ζητάει μπισκότα, σοκολάτες... Πώς να την περιορίσω;

Ερώτηση: Πόσα γλυκά να αφήνω την 8χρονη κόρη μου να τρώει; Κάθε μέρα μου ζητάει μπισκότα, σοκολάτες... Πώς να την περιορίσω; Δεν έχει πρόβλημα βάρους, αλλά με απασχολεί αυτή η συνήθεια.

Απάντηση: Όχι κάθε μέρα. Είναι μια μάλλον κακή συνήθεια που θα την ακολουθήσει πιθανότατα και στην ενηλικίωσή της με ό,τι μακροπρόθεσμες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Αντίθετα 1-2 φορές/ εβδομάδα θεωρείται φυσιολογικό, προσπαθώντας να την κάνετε να καταλάβει ότι δεν είναι καλό το παραπάνω. Εξηγήστε της με τον τρόπο σας τους λόγους (π.χ για τα δόντια και τη ζάχαρη, για το λίπος και το πάχος .κλπ.) και φροντίστε να μην την τιμωρείτε ή την επιβραβεύετε με γλυκά γιατί σε κάθε περίπτωση μακροπρόθεσμα θα επέλθει το αντίθετο αποτέλεσμα! Αντικαταστήστε τα γλυκά σε καθημερινή βάση λοιπόν με άλλα πιο υγιεινά σνακ (ξηροί καρποί, δημητριακά, ντιπ λαχανικών κ.ά) και πείστε τη μικρή σας πάλι με τρόπο εκπαιδευτικό-εποικοδομητικό να τα καταναλώνει, ίσως επιστρατεύοντας και διάφορα τρικ.

Δημήτριος Γ. Πέτσιος Msc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Κηφισίας 235 (Έναντι ΚΑΤ), Κηφισιά
Τηλ: 210-6230231
WebSite: http://www.dia-trofis.gr

E-mail: info@dia-trofis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.