Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη μέχρι σήμερα;

Πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη μέχρι σήμερα;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι έζησαν στο πλανήτη Γη; Μην μπαίνετε στο κόπο να κάνετε μετρήσεις καθώς το Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού που εδρεύει στην Ουάσιγκτον έκανε την σχετική έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από το 50.000 π.Χ. μέχρι και το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2011 είχαν ζήσει συνολικά στη Γη 107.602.707.791 άνθρωποι. Απ' όλους αυτούς, σήμερα είναι ζωντανοί μόλις 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Μια καλή αρχή για να υπολογίσει κανείς πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη είναι - σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Γουέντι Μπάλντουιν - να αρχίσουμε να υπολογίζουμε γεννήσεις από τότε που περπάτησε στο Homo sapiens, δηλαδή πριν από 50.000 χρόνια. «Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδιάμεσο, το 99% των δεδομένων που θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες είναι ανύπαρκτο!», λέει η δρ Μπάλντουιν. Η ίδια παραθέτει ορισμένα κομμάτια του παζλ. Κατά τον 20ό αιώνα ο ρυθμός των παγκόσμιων γεννήσεων ελαττώθηκε από 40 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους τον χρόνο στις 31 γεννήσεις το 1995 και στις 23 σήμερα.

Πολύ παλιότερα, το ανθρώπινο είδος χρειαζόταν υψηλότερο ρυθμό αναπαραγωγής για να καταφέρει να επιβιώσει, δηλαδή γύρω στις 80 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους. Κι αυτό γιατί τότε οι άνθρωποι δεν ζούσαν πολύ και ήταν λιγότεροι όσοι έκαναν παιδιά.


Πηγή
: ΤΑ ΝΕΑ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.