Αρχική InfoTeens Νέα Ρεπορτάζ της The Guardian για τους έφηβους στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ της The Guardian για τους έφηβους στην Ελλάδα

Η Κατερίνα Ποσειδών είναι καθηγήτρια Αγγλικών σε δημόσιο γυμνάσιο. Πριν από λίγες μέρες έδωσε ως θέμα εργασίας στους 13χρονους μαθητές της το εξής: «Τι θα θέλατε να γνωρίζουν οι άνθρωποι εκτός Ελλάδας για τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στη χώρα σας»;

Κάποιες από τις απαντήσεις τους ακολουθούν:

«Η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους γονείς μου. Προσπαθούν να μου κρύψουν το γεγονός ότι πιέζονται οικονομικά, αλλά εγώ τους έχω ακούσει να μιλάνε το βράδυ γι αυτό».

Μήνα

«Το να ζει κανείς στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί βλέπεις ανθρώπους να υποφέρουν κάθε μέρα. Οι πολιτικοί συνεχίζουν να ψηφίζουν Ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς όμως να λύνουν τα προβλήματα. Δεν δημιούργησε όλος ο ελληνικός λαός την οικονομική κρίση, αλλά εκείνοι που συνεχίζουν να παίρνουν λάθος αποφάσεις. Σας παρακαλώ μην ξεφτιλίζετε την χώρα μας. Η Ελλάδα χρειάζεται την υποστήριξή σας γιατί έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία».

Χρίστος

«Κανείς δεν επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός κάνει τρομερές θυσίες και καλείται να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους. Θα ήθελα όλος ο κόσμος να ξέρει ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανος λαός. Είμαι σίγουρη ότι θα το ξεπεράσουμε επειδή εργαζόμαστε πολύ, είμαστε επίμονοι και δεν τα παρατάμε εύκολα».

Τέτη

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για πάρα πολλές οικογένειες. Αλλά θεωρώ ότι ο εξευτελισμός στον οποίο υπόκεινται οι Έλληνες από τα διεθνή μέσα δεν θα βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται την υποστήριξη των άλλων χωρών για να ορθοποδήσει».

Ιόλη

«Η καθημερινή ζωή στην Αθήνα δεν αντιστοιχεί με τη βία που προβάλλεται στην τηλεόραση. Υπάρχουν μεγάλες ουρές ανθρώπων που περιμένουν για δωρεάν γεύματα, αλλά δεν υπάρχει φωτιά έξω από κάθε κτίριο! η ζωή στην Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι ήσυχη και καταθλιπτική. Οι Έλληνες βγαίνουν πολύ λιγότερο από ό, τι πριν. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν έχουν πολύ κόσμο. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η βία, αλλά η μιζέρια! «

Λουίζα

«Η ζωή στην Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά για πολλούς ανθρώπους τα τελευταία χρόνια.Ο καθένας έχει επηρεαστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από την απώλεια της εργασίας του, την ανεργία, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας. Οι φτωχοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν τιμωρηθεί περισσότερο από τους πλουσίους, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τις διαδηλώσεις και τη βία που βλέπουμε στις ειδήσεις. Νομίζω ότι οι άνθρωποι σε άλλες χώρες πρέπει να γνωρίζουν ότι η νέα γενιά, στην οποία ανήκω, θεωρεί η Ελλάδα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Νομίζω ότι αξίζει άλλη μια ευκαιρία».

Αλεξία

Το ρεπορτάζ είναι του Jon Henley του Βρετανικού Guardian και το βρήκαμε μεταφρασμένο στο news247.gr!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.