Αρχική Infokids Συνταγές Ροστό κατσαρόλας

Ροστό κατσαρόλας

Ένα χειμωνιάτικο ροστό κατσαρόλας για να ξεγελάσουμε την παγωνιά.

Υλικά:

1 κιλό κρέας, από μπούτι, πλυμένο και στραγγισμένο
3-4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κόκκινο ξηρό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι στο κρέας και μπήγουμε κομματάκια από σκόρδο τα οποία έχουμε βουτήξει σε αλάτι. Αλατίζουμε το κρέας και στη συνέχεια το αλείφουμε με λάδι. Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε το κρέας μας από πάνω ώστε να πάει παντού πιέζοντας λιγάκι. Σε μια κατσαρόλα περίπου στο ίδιο μέγεθος με το κρέας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να σιγοβράσει 4-5 λεπτά γυρίζοντάς το για να τραβήξει το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο που να σκεπάσει το κρέας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει. Φροντίζουμε πάντα να έχει ζουμάκι. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή βραστές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.