Αρχική Νέα Σάββατο 19 Μαρτίου η Σελήνη πιο κοντά μας!

Σάββατο 19 Μαρτίου η Σελήνη πιο κοντά μας!

Σελήνη

Φωτογραφία από Hotelink.gr

Σε μικρότερη απόσταση από τη Γη θα βρεθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου η Σελήνη. Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο ονομάζεται σεληνιακό περίγειο και, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες και έντονη φημολογία για μεγάλες φυσικές καταστροφές, αν και οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν στην πλειονότητά τους τις εν λόγω εικασίες ανυπόστατες. Παρ' όλα αυτά, επειδή τυχαίνει την ίδια μέρα να πραγματοποιείται και η Πανσέληνος, αν εμείς είμαστε τυχεροί και ο ουρανός ξάστερος και ασυννέφιαστος, θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ένα θέαμα -αν μη τι άλλο- φαντασμαγορικό.

Η Σελήνη περιφέρεται γύρω από τη Γη σε μια ελλειπτική τροχιά, δηλαδή δεν είναι απολύτως κυκλική, και έτσι σε κάθε τροχιά υπάρχει μια στενότερη προσέγγιση, που ονομάζεται "περίγειο" και μια μακρύτερη προσέγγιση, που ονομάζεται "απόγειο". Αυτή τη φορά η απόσταση μεταξύ Σελήνης και Γης θα μειωθεί μόλις στα... 356.500 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι το αυριανό φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο λαμπερό από ποτέ. Στη διάρκεια του φαινομένου του περιγείου, η Σελήνη φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη. Το φαινόμενο όμως είναι ακόμα πιο έντονο όταν συμπίπτει με πανσέληνο, όπως θα συμβεί αύριο. Τόσο κοντά έχει να βρεθεί το φεγγάρι στη γη από το 1993…

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.