Αρχική Uncategorized Σαββατοκύριακο στην Πύρνα (14-15/5)

Σαββατοκύριακο στην Πύρνα (14-15/5)

Το Μουσείο Πειραμάτων οργανώνει στην ΠΥΡΝΑ δύο πρωινά αφιερωμένα σε συναρπαστικά εκπαιδευτικά πειράματα για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. «Νερό: μια σταγόνα διηγείται…» όπου μέσω ενός θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά γίνονται πάγος, νερό και ατμός. Μεταμορφώνονται σε επιστήμονες και με πειράματα μελετούν τις ιδιότητες του νερού. «Το βιβλίο των πειραμάτων»: Η Χημεία και η Φυσική γίνονται παιχνίδι και οι μικροί επιστήμονες με πραγματικά όργανα και επιστημονικά εργαλεία πειραματίζονται με διαφορετικές πηγές φωτός, περνάνε κάτω από μια δέσμη laser, βλέπουν τις ουσίες που φωσφορίζουν. Με τη βοήθεια της γεννήτριας Van der Graaff γνωρίζουν και παίζουν με τον ηλεκτρισμό.

Τιμή συμμετοχής:
€25.
Τιμή ενότητας 2 πειραμάτων: €45
Πότε: Σάββατο 14 και 28 Μαίου, 11.00-12.30

Η καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα της Πύρνας, αυτή την Κυριακή μας οδηγεί σε αναρρίχηση στη Δυτική Πάρνηθα στο οργανωμένο αναρριχητικό πεδίο «Αχαρνείς», όπου υπάρχουν αρκετές εύκολες διαδρομές για παιδιά. Δύο εκπαιδευτές αναρρίχησης θα αναλάβουν να δείξουν τις τεχνικές αναρρίχησης στο βράχο και στη συνέχεια θα δοκιμάσουν τα παιδιά. O εξοπλισμός (μπωντριέ, κράνη και σχοινιά) που απαιτείται για την αναρρίχηση θα παρέχεται. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέλθουν στις 10 το πρωί στη πλατεία Χασιάς (Φυλή) στο τέρμα της λεωφόρου Φυλής, έξοδος 6 Αττικής Oδού.

Τιμή συμμετοχής: €20 ανά παιδί, €36 για δύο αδέλφια. Εγγραφή σε ενότητα 4 πεζοποριών: €72 και €130 για δύο αδέλφια. Εγγραφή απαραίτητη μέχρι την Τρίτη.

Πού: Πύρνα, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά
Πότε: Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαίου, 11:00-13:00
Πληροφορίες-εγγραφές: 210-6230913


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.