Αρχική InfoMommy Σχέσεις Σεξ για 237 λόγους!

Σεξ για 237 λόγους!

Η έρευνα της Cindy Meston και του David Buss μάλλον δεν κολακεύει τις γυναίκες αλλά τα αποτελέσματά της προφανώς δεν μπορούν εύκολα να διαψευστούν.
Μέσα από συνεντεύξεις που έκαναν σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι δύο επιστήμονες κατέληξαν ότι οι γυναίκες κάνουν σεξ για 237 διαφορετικούς λόγους! Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν σε ένα βιβλίο με τίτλο "Why Women Have Sex" ("Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ").

Οι λόγοι που κάνει σεξ μία γυναίκα

 • Ένα ποσοστό 84% (!) των συμμετεχόντων στην έρευνα ομολόγησαν πως δέχονται να κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους, για να τον επιβραβεύσουν "που κάνει δουλειες στο σπίτι, όπως να κατεβάσει τα σκουπίδια, να βάλει πλυντήριο, να συμμαζέψει το σαλόνι και να αδειάσει το πλυντήριο πιάτων"!
 • Το ίδιο περίπου ποσοστό αποκαλύπτει πως ενδίδει στο σεξ ως δώρο στον άντρα "για την ήρεμη και ασφαλή ζωή που μου προσφέρει".
 • Ακολουθούν απαντήσεις όπως "κάνω σεξ για να μου περάσει ο πονοκέφαλος", ή " για να περάσει η ώρα - πώς να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο!", αλλά και "για να
  τον παρασύρω και να γλυτώσω μια ανεπιθύμητη έξοδο".
 • Αμέσως μετά έρχονται οι απαντήσεις "κάνω σεξ με άλλους για να τον κάνω να ζηλέψει" ,"για να τον ξανακερδίσω όταν νομίζω πως με απατά", "για να του ρίξω
  στάχτη στα μάτια, όταν καταλαβαίνει πως εγώ τον απατώ", "για να κρατήσω τις ισορροπίες στην σχέση" ή "γιατι αν δεν κάνω εγώ σεξ μαζί του θα κάνει κάποια
  άλλη και θα τον χάσω"!
 • Σε μικρότερα ποσοστά κυμαίνονται οι λόγοι όπως "κάνω σεξ με δεσμευμένους για να τους κολλήσω κάποιο νόσημα", ή "για να τον χωρίσω από τη γυναίκα του" ,"για
  να εκδικηθώ τον πρώην μου" καθώς και απαντήσεις του τύπου "γιατί μόνο αυτό ξέρω να κάνω καλά" και "γιατί έτσι μεγαλώνει λίγο η χαμηλή αυτοεκτίμησή μου".
 • Ευτυχώς ακολουθούν απαντήσεις πολλών γυναικών που απαντούν πως κάνουν σεξ γιατί "ποθούν σωματικά τον σύντροφό τους", ή "γιατί έτσι εκφράζουν την αγάπη τους".

 • Υπάρχουν φυσικά εκείνες που κάνουν σεξ "για να μείνω έγκυος" ενώ δεν είναι λίγες κι εκείνες που κάνουν σεξ "γιατί μετά μου κάνει ένα εκπληκτικό δώρο", "για να αγοράσω ένα πανάκριβο ζευγάρι παπούτσια" , "γιατί έτσι με παέι ταξίδια", "για να μου κάνει το τραπέζι σε ακριβά εστιατόρια" , "γιατί ο καημένος ξοδέυει τόσα πολλά για εμένα"!!!!

Η πλευρά της επιστήμης

Οι δύο ψυχολόγοι που έκαναν την σχετική έρευνα υποστηρίζουν πως όλα τα παραπάνω εξηγούνται εν μέρει: "Πολλές από τις απαντήσεις των γυναικών εξηγούνται με αυτό που οι βιολόγοι αποκαλούν "σεξ για γενετικά οφέλη" και "σεξ για εξασφάλιση μέσων επίτευξης σκοπού". Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που κάνουν σεξ με έναν συγκεκριμένο άντρα γιατί θεωρούν πως από τα γονίδιά του θα προκύψουν γερά & ευφυή παιδιά, ενώ στη στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν εκείνες που κάνουν σεξ για να εξασφαλίσουν τα μέσα που τους δίνουν άνεση και ασφάλεια, για τις ίδιες ή και τα παιδιά τους." εξηγεί η Meston .

"Οι γυναίκες" προσθέτει, "χρησιμοποιούν το σεξ σε όλα τα στάδια της σχέσης.

Στην αρχή είναι το δόλωμα για να κερδίσουν έναν άντρα που τους αρέσει. Μετά από καιρό το κάνουν ως ένα κίνητρο για να υποχρεωθεί να μείνει ο άλλος κοντά
τους και να μην αναζητά αλλού περιπέτειες".

Φυσικά οι επιστήμονες δεν έκαναν τον κόπο να ρωτήσουν τους άντρες "γιατί κάνουν σεξ". Δεν θα υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα υπάρχαν μόλις μία ή δύο απαντήσεις όπως: "για να ... ικανοποιήσω τις γενετήσιες ορμές μους και "για να αποκτήσω παιδί". Βεβαίως αυτές οι απαντήσεις μοιάζουν πιο λογικές κι αναμενόμενες από τις 237 των γυναικών!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.