Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Στα φαρμακεία επιστρέφει το βρεφικό γάλα

Στα φαρμακεία επιστρέφει το βρεφικό γάλα

Mόνο στα φαρμακεία θα διατίθεται το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας (για βρέφη έως έξι μηνών), καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ύστερα από προσφυγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης των τότε υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδου, η οποία προέβλεπε διάθεση των προϊόντων αυτών και από τα σούπερ μάρκετ. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κύριας αίτησης ακύρωσης.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι επικρατείας του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 307/2012 απόφασή τους ανέστειλαν την επίμαχη απόφαση που επιτρέπει τη διάθεση των βρεφικών τροφών και σε καταστήματα εκτός των φαρμακείων. Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη πρώτης βρεφικής ηλικίας εκτός φαρμακείων μπορεί να συνδέεται με αυξημένους κινδύνους δυσεπανόρθωτης ή και ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της εν λόγω ιδιαίτερα ευαίσθητης και ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού ιδίως σε περιπτώσεις που η διάθεση των ως άνω παρασκευασμάτων εκτός φαρμακείων, χωρίς καθοδήγηση και εποπτεία ειδικού επιστήμονος υγείας όπως ο φαρμακοποιός, συνδυασθεί με ακατάλληλη πρακτική σίτισης ή πλημμελή συντήρηση των εν λόγω τροφίμων, δηλαδή με καταστάσεις ικανές να προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας ή και θνησιμότητας των βρεφών».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.