Αρχική Νέα Στολίδια της φύσης

Στολίδια της φύσης

Καλότυχα ρόδια, κατακόκκινα αλεξανδρινά, δαντελένια γκυ… Φέτος δανειζόμαστε υλικά από τη φύση για να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό, φιλικό προς το περιβάλλον, εορταστικό ντεκόρ.

Όλα θα γίνουν ρόδινα
Επιστροφή στην παράδοση, όχι επειδή στερέψαμε από ιδέες, αλλά για να ανασύρουμε εκείνες που αξίζουν να διασωθούν και να εξελιχθούν. Αυτές τις μέρες, επιστροφή στα ρόδια που ανέκαθεν σπάζαμε για το καλό της νέας χρονιάς. Για να τα βγάλουμε από το παρελθόν και να τα φέρουμε στον ενεστώτα χρόνο της διακόσμησης, μπορούμε να:
• γεμίσουμε μία κεραμική ή γυάλινη πιατέλα με ρόδια και να στολίσουμε το τραπέζι του καθιστικού
• κλείσουμε σε μικρά πουγκιά από χρωματιστή οργάντζα μικροσκοπικά κεραμικά ή ασημένια ρόδια και να τα κρεμάσουμε σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
• στολίσουμε το γιορτινό τραπέζι με μικρές ροδιές σε μικρές γλάστρες.

Σου έφερα ένα αστέρι
Ή για την ακρίβεια ένα αλεξανδρινό, το εποχικό αυτό φυτό που τα τελευταία χρόνια συναντάμε σε κάθε χριστουγεννιάτικη σύνθεση. Το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στα πανέμορφα (κόκκινα ή κίτρινα, ανάλογα με την ποικιλία) βράκτια φύλλα του, τα οποία σχηματίζουν ένα αστέρι. Στην κορυφή των βλαστών του, ακριβώς στο κέντρο των βράκτιων φύλλων του, βγαίνουν τα μικροσκοπικά κίτρινα ανθάκια του, τα οποία όμως δεν έχουν ιδιαίτερη αισθητική αξία. Για να το μετατρέψουμε σε πολύτιμο εργαλείο για το εορταστικό μας ντεκόρ, μπορούμε να φυτέψουμε 3 ή 5 αλεξανδρινά μαζί σε μια γλάστρα με φαρδύ στόμιο.

Να, ένα μήλο
Στολίζουμε μία τούγια (ή οποιοδήποτε άλλο αειθαλή θάμνο) με κόκκινα καραμελωμένα μήλα, αντί για χριστουγεννιάτικες μπάλες. Για να τονίσουμε το αποτέλεσμα, προσθέτουμε και απλά κόκκινα μήλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.