Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Στοπ στο μπιμπερό πριν από τα δύο χρόνια

Στοπ στο μπιμπερό πριν από τα δύο χρόνια

Πολλά παιδάκια, έχοντας συνηθίσει να απολαμβάνουν την πρώτη τους τροφή, το γάλα, μετά τη μαμά με το μπιμπερό, δυσκολεύονται πολύ να συνηθίσουν την κατανάλωσή του από το ποτήρι καθώς μεγαλώνουν.
Παρ' όλα αυτά, το να χρησιμοποιούν το μπιμπερό μετά την ηλικία των 2 ετών, ενέχει τον εξής σοβαρό κίνδυνο. 33% μεγαλύτερες πιθανότητες για εκδήλωση παχυσαρκίας όταν γίνουν 5 ετών. Τα στοιχεία αυτά έδωσε έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 6.750 παιδιά. Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι η αιτία πίσω από αυτά τα συμπεράσματα, οι επιστήμονες δίνουν την εξής πιθανή εξήγηση. Τα παιδιά αυτά καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζονται, αφού από μια ηλικία και μετά, το μπιμπερό χρησιμοποιείται περισσότερο για να χαρίσει ένα αίσθημα ασφάλειας παρά ως μέσο λήψης τροφής.

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά στους γονείς να σταματούν να δίνουν γάλα με μπιμπερό στα παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο ζωής τους, και οπωσδήποτε μετά τους 18 μήνες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.