Αρχική Νέα Συμμετοχική Όπερα για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες στο ίδρυμα Θεοχαράκη

Συμμετοχική Όπερα για παιδιά από 8 ετών και ενήλικες στο ίδρυμα Θεοχαράκη

Έχετε δει πολλά παιδάκια να παίρνουν την παρτιτούρα στα χεράκια τους για να διαβάσουν και να τραγουδήσουν όπερα; «Ναι, και είναι συγκινητικό», μας πιστοποιούν οι άνθρωποι του Ιδρύματος Θεοχαράκη. «Και μάλιστα τα παιδιά, μέσα στον αυθορμητισμό τους, είναι αυτά που δίνουν το τέμπο σε όλη τη συνάντηση, αφού τραγουδούν χωρίς αναστολές, ενώ ανεβαίνουν και πάνω στη σκηνή για να συνοδεύσουν τους καλλιτέχνες, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να “διδάξουν” σε μικρούς και μεγάλους όπερα».
Στόχος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο λάτρεις της όπερας μαζί με αμύητους στο είδος θεατές, προκειμένου να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ καλλιτεχνών και θεατών και να γίνουν ένα!

Αρχικά αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.

Στις τέσσερις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί (11/10/2010, 1/11/2010, 13/12/2010, 10/1/2011) αναλύονται οι ισάριθμες βασικές φωνές (σοπράνο, μέτζο-σοπράνο, τενόρος και βαρύτονος) μέσα από χαρακτηριστικές μελωδίες, οι οποίες ταιριάζουν με την κάθε φωνή.

Συμμετέχουν οι
Κάτια Πάσχου, σοπράνο
Αγγελική Καθαρίου, μέτζο-σοπράνο
Αντώνης Κορωναίος, τενόρος
Δημήτρης Παπαγεωργίου, βαρύτονος
Μανώλης Παπασηφάκης, πιάνο

Τιμή εισιτηρίων: 10 €

Ώρα: 18:00-20:00

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
www.thf.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.