Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης στο Αριστοτέλειο

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης στο Αριστοτέλειο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί συναυλία, με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και το καλωσόρισμα των φοιτητών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:30.

Η συνεργασία των δύο φορέων, που υλοποιείται με τη συνδρομή και συμπαράσταση των Πανεπιστημιακών Αρχών του ΑΠΘ και την καλλιτεχνική αρτιότητα των μουσικών της ΚΟΘ, προσφέρει στους φοιτητές, στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με σημαντικά έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.
Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Γεώργιος Βράνος.

Το πρόγραμμα αρχίζει με τη ρυθμική και γεμάτη ζωντάνια Εισαγωγή από την όπερα «Μεταξένια Σκάλα» του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Ροσσίνι. Στη συνέχεια οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σολιστικά την Τούμπα, ένα όργανο για το οποίο έχουν γραφεί πολύ λίγα έργα συγκριτικά με τα υπόλοιπα πνευστά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τους εκπλήξει ευχάριστα! Το αισθαντικό «Κοντσέρτο για Τούμπα» του Νορβηγού Άριλντ Πλάου ερμηνεύει ο Κορυφαίος της ΚΟΘ, Παύλος Γεωργιάδης.

Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστεί μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες στην ιστορία της μουσικής, η «Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα KV550» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ένα έργο που χαρακτηρίστηκε εύστοχα ως "κατάδυση στην άβυσσο της ψυχής", για την ικανότητά του να διεισδύει στον ακροατή και να ερεθίζει τα βαθύτερα συναισθήματά του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Ιστοσελίδα: www.tsso.gr
Facebook: www.facebook.com/thessalonikistatesymphonyorchestra


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.