Αρχική InfoSchool Λύκειο Σχετικά με τα μαθήματα της 2ης μέρας των πανελλαδικών ημερησίων λυκείων

Σχετικά με τα μαθήματα της 2ης μέρας των πανελλαδικών ημερησίων λυκείων

Η Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων του Συλλόγου Εκαπιδευτικών Φροντιστών Αττικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την δεύτερη μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, που διεξήχθησαν στα ημερήσια λύκεια.

Α. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τα θέματα ήταν απαιτητικά κλιμακούμενης δυσκολίας, εξέταζαν το μεγαλύτερο τμήμα της ύλης. Απαιτούσαν για την αριστεία ιδιαίτερη προετοιμασία, ενώ χρειάζονταν αρκετές πράξεις. Τα θέματα ήταν με σαφήνεια διατυπωμένα και έδιναν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι άριστοι μαθητές.


Β. ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τα θέματα ήταν απαιτητικά και για μαθητές που είχαν κατανοήσει τις έννοιες που αναπτύσσονται στα εξεταζόμενα κεφάλαια της Βιολογίας γενικής παιδείας.

ΘΕΜΑ Α
Το παραδοσιακό εύκολο Α θέμα απαιτούσε αυξημένη κατανόηση της ύλης. Εύκολα θα μπορούσε ένας μαθητής να παρασυρθεί σε λάθος επιλογή.
ΘΕΜΑ Β
Εύκολα θέματα καθώς οι απαντήσεις ήταν από συγκεκριμένο και σαφές κομμάτι της ύλης.
ΘΕΜΑ Γ
Τα δύο πρώτα ερωτήματα ήθελαν εφαρμογή της θεωρίας του Δαρβίνου σε υποτιθέμενο πληθυσμό πέστροφας. Για να απαντήσει ο μαθητής έπρεπε να έχει κατανοήσει πλήρως την θεωρία και πως λειτουργεί η Φυσική επιλογή.
Το τρίτο ερώτημα απαιτούσε να έχει γίνει κατανοητή η έννοια της ποικιλότητας και σταθερότητας ενός οικοσυστήματος.

ΘΕΜΑ Δ
Το πρώτο ερώτημα, ενώ παραπέμπει στον ευτροφισμό, μπορεί να παραπλανήσει αν δεν παρατηρήσει ο υποψήφιος του άξονες (ποσότητα – απόσταση).
Το δεύτερο θέμα απαιτούσε την κατανόηση της παραγωγής πρωτογενών και δευτερογενών ρύπων, και την χρονική σειρά που αυτά δημιουργούνται.
Το τρίτο ερώτημα, ήταν βατό και σαφές .

Γ. ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τα θέματα ήταν απαιτητικά ,πολλά και σαφώς δυσκολότερα από τα περσινά. Απαιτούσαν ιδιαίτερη κριτική ικανότητα και ικανότητα στους μαθηματικούς υπολογισμούς. Τα παιδιά δυσκολεύτηκαν στο 4ο θέμα.

Δ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τα θέματα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας, ήταν απαιτητικά για πολύ καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές. Απαιτούσαν συνδυαστική και κριτική ικανότητα και η έκτασή τους ήταν αρκετά μεγάλη. Ενδεχομένως για κάποιους μαθητές να μην ήταν σαφής η διατύπωση στο Θέμα Β1.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.