Αρχική Νέα Σύστημα μουσικής Robbie και Teddy για μωρά και νήπια

Σύστημα μουσικής Robbie και Teddy για μωρά και νήπια

Σύστημα μουσικής Robbie και Teddy για μωρά και νήπιαΜε την παρέα μιας μικρής φώκιας κι ενός αρκούδου, μωρά από 10 μηνών αλλά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά (μέχρι 4 ετών) ξεκινούν το μαγικό ταξίδι της ενασχόλησής τους με τη μουσική στο Ωδείο του Φίλιππου Νάκα.

Μια μικρή φώκια με το όνομα Robbie και ένα αρκουδάκι με το όνομα Teddy χαρίζουν τα ονόματά τους στα συστήματα μουσικής αγωγής και συνοδεύουν μουσικά τις διάφορες βαθμίδες ανάπτυξης των παιδιών. 45 λεπτά την βδομάδα που ισοδυναμούν με τη χαρά του παιδιού… για μικρούς και μεγάλους. Γιατί στα τμήματα μουσικής προπαιδείας του ωδείου τα παιδιά και ο συνοδός τους περνούν μια φανταστική ώρα γεμάτη μουσικά παιχνίδια, τραγούδια, κίνηση και παραμύθια. Αυτό για το οποίο μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι στο τέλος του μαθήματος οι γονείς (είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι δεν συνοδεύουν τα παιδιά μόνο μαμάδες, αλλά και μπαμπάδες) αισθάνονται ίσως πιο παιδιά από τα μωρά τους. Επίσης σημαντικό, το ότι έχουν έρθει πολύ κοντά στο παιδί τους, αφού έχουν μοιραστεί στιγμές χαράς και δημιουργίας κάτω από τις οδηγίες της δασκάλας.

Σύστημα Robbie για ηλικίες από 10 έως 18 μηνών

Η μικρή φώκια με το όνομα Robbie συνοδεύει μουσικά, με απλές ιστορίες, τις διάφορες βαθμίδες ανάπτυξης των παιδιών από δέκα έως δεκαοκτώ μηνών. Παρακολουθεί εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής, όπως το μπάνιο, ο ύπνος, το φαγητό, το ντύσιμο, τα γενέθλια κ.λπ. Το πρόγραμμα επιτρέπει στα παιδιά να προχωρούν σε μικρές ανακαλύψεις ανάλογα με το δικό τους επίπεδο μάθησης μέσα από ομαδικό τραγούδι, παιχνίδι, μουσικές ακροάσεις και κίνηση.
Οι γονείς που θα προσφέρουν στα παιδιά τους το προνόμιο να συμμετέχουν στο σύστημα αυτό θα δουν θετικότατα «απτά» αποτελέσματα, όπως πιο ήρεμο ύπνο και αλματώδη ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς του βρέφους.

Σύστημα Teddy για ηλικίες από 18 μηνών έως 4 ετών

Ένα μικρό αρκουδάκι, ο Teddy, χαρίζει το όνομά του στο σύστημα αυτό, το οποίο απευθύνεται σε νήπια από δεκαοχτώ μηνών έως τεσσάρων ετών. Τώρα, που χαίρεστε με κάθε του καινούριο βήμα και κάθε του καινούρια λέξη, είναι η στιγμή να ανακαλύψετε κι άλλα «κρυφά» ταλέντα του παιδιού σας. Φανταστείτε λοιπόν, τα παιδιά σας να τραγουδούν, να χορεύουν, να αφουγκράζονται τη μουσική.
Είναι κάτι που θα τους προσφέρει ασφάλεια, ικανοποίηση, ηρεμία. Επιπλέον, πρόκειται για ένα σημαντικότατο ερέθισμα που θα τα βοηθήσει να προχωρήσουν με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα από το ένα στάδιο ανάπτυξης στο επόμενο.

Τα οφέλη
* Ο ρόλος των γονέων
Η συμμετοχή ενός γονέα στο μάθημα κρίνεται απαραίτητη, αφού τόσο στο βρέφος όσο και στο νήπιο παρέχει ασφάλεια και παίζει αποφασιστικό ρόλο στην ενθάρρυνσή του να εκφραστεί και να εξελιχθεί.
* Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.
Η επιστράτευση της φαντασίας και της προσπάθειας μέσα στο πλαίσιο της ομάδας, οδηγεί τους μικρούς σπουδαστές σε ασφαλείς δρόμους υπευθυνότητας και αυτοσυγκέντρωσης, που θα αποδειχθούν απόλυτα χρήσιμοι στη σχολική ζωή τους.
* Η μουσική βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.
Μακροχρόνιες έρευνες σε σχολεία έδειξαν πολύ μεγαλύτερες ικανότητες στη λογική-μαθηματική σκέψη των παιδιών όταν αυτά μαθαίνουν μουσική. Η γνωστική απόδοση των παιδιών αυτών είναι σαφώς υψηλότερη από αυτή των υπόλοιπων παιδιών.
* Η μουσική βοηθά στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας.
Παιδιά και έφηβοι που παίζουν μουσική παρουσιάζουν αρμονικότερη κοινωνική συμπεριφορά από εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί με τη μουσική. Αποδεδειγμένα η κλασική μουσική μειώνει την επιθετικότητα..
* H μουσική κάνει τα παιδιά εξυπνότερα.
* Η μουσική κάνει τα παιδιά κοινωνικότερα.

Πού και πώς γίνεται το μάθημα
Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 45’.
Oι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες των ευαίσθητων αυτών ηλικιών με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα. Με τα κρουστά όργανα ως απαραίτητο μουσικό εξοπλισμό, μαλακά και υποαλλεργικά υλικά και παιχνίδια, που στόχο έχουν να εξάψουν τη φαντασία και να επιστρατεύσουν όλες τις αισθήσεις των λιλιπούτειων μαθητών.

Πληροφορίες: Ωδείο Φίλιππος Νάκας, τηλ. κεντρικού 210 3634000, 210 3633583, 210 3644297


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.