Αρχική InfoBaby Βιβλία Τέλειες μητέρες, αόρατες γυναίκες: Ισορροπώντας ανάμεσα στη μητρότητα και στη θηλυκότητα

Τέλειες μητέρες, αόρατες γυναίκες: Ισορροπώντας ανάμεσα στη μητρότητα και στη θηλυκότητα

Η εξιδανικευμένη εικόνα της τέλειας μητέρας που φροντίζει στην εντέλεια την οικογένειά της και το σπίτι της έχει παγιδεύσει τις περισσότερες γυναίκες σ' έναν αγχωτικό αγώνα να ταιριάξουν σ’ αυτό το πρότυπο. Το αποτέλεσμα είναι ότι όσο περισσότερο προσπαθούν, τόσο περισσότερο ανεπαρκείς νιώθουν.

Τι συμβαίνει σε μια γυναίκα όταν αποκτά παιδί; Μια κοινή δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι ότι οι άλλοι περιμένουν από αυτές να θέσουν τις ανάγκες του παιδιού τους σε πρώτη προτεραιότητα, με αποτέλεσμα οι ίδιες να αισθάνονται παραγκωνισμένες και υποχρεωμένες να παραιτηθούν από τις επιθυμίες τους.

Η ειδική σύμβουλος-ψυχολόγος Susan Scoyoc υποστηρίζει ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τα ιδεώδη της μητρότητας. Καθώς το συναισθηματικό κόστος του να είσαι τέλεια μητέρα είναι καταστροφικό για την ίδια τη γυναίκα, προτείνει ένα καινούργιο πρότυπο μητέρας: την ενήλικη μητέρα. Η ενήλικη μητέρα βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της και όχι μόνο για τους άλλους, παίρνει πρωτοβουλίες στις σχέσεις της και αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών της. Η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση που αποκτά μ' αυτό τον τρόπο όχι μόνο τονώνουν τη γυναικεία της φύση, αλλά τη βοηθούν και στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της.

Το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας βοηθήσει: - να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τη μητρότητα. - να κατανοήσετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες και τις επιθυμίες σας. - να βελτιώσετε τη σχέση σας με το σύντροφό σας και τα παιδιά σας.

Κύριος Συγγραφέας: Van Scoyoc, Susan
Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ
Σελίδες: 251
ISBN: 9789600426038
Tιμή: €15,28


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.