Αρχική InfoTeens Ταινία, Τhe Age of Stupid

Ταινία, Τhe Age of Stupid

Μια ταινία με έντονο οικολογικό μήνυμα, Τhe Age of Stupid, ένα ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή της Bρετανίδας σκηνοθέτη Franny Armstrong θα παρακολουθήσουμε σε λίγες μέρες. Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον, το 2050. Ένας αρχειοφύλακας παρακολουθεί τηλεοπτικά αποσπάσματα από το 2008, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί η ανθρωπότητα απέτυχε να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.
Την προβολή του «The Age of Stupid» θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ A Place Without People του Έλληνα σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστoλίδη. H ταινία αφηγείται πώς οι κάτοικοι της Τανζανίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από την περιοχή τους εξαιτίας της δημιουργίας των διάσημων πάρκων άγριας ζωής της Τανζανίας.
Μετά το τέλος των προβολών, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον Δρ. Daniel Brockington, ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, με εξειδίκευση στο Περιβάλλον και την Ανάπτυξη.
Η προβολή και η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιούνται στο πλαίσιο σειράς προβολών Ελληνικών και βραβευμένων ξένων ντοκιμαντέρ, την οποία διοργανώνουν η CineDoc, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η ΕΡΤ και η Anemon Productions.

Πότε: Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, 6.30 μ.μ.
Πού: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, 106 80 Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.