Αρχική Νέα Ταχύρυθμα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές

Ταχύρυθμα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές

Με αφορμή τις δυο παραστάσεις που σχεδίασε, σκηνοθέτησε και εμψυχώνει, η κα Μαρίνα Βήλλου -"Ο Σπανός και ο Δράκος" και "Σαρλό-ιστορίες, δίχως λόγια.."- η Κρυψώνα, προτείνει δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εργαστήρια με τίτλους: “Πώς ζωντανεύω το κείμενο ενός παραμυθιού;" & "Πώς ζωντανεύω το κείμενο ενός βιβλίου;".
Το 1ο εργαστήρι αφορά στην παράσταση "Ο Σπανός και ο Δράκος", η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 χρόνων κι έχει βασιστεί στο κείμενο ενός λαϊκού Κυπριακού παραμυθιού.
Το 2ο εργαστήρι αφορά στην παράσταση "Σαρλό-ιστορίες, δίχως λόγια..", η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 χρόνων κι έχει βασιστεί στο κείμενο του βιβλίου των Εκδόσεων Άμμος "Μια Κυριακή με τον Τσάρλι Τσάπλιν".
Στα σεμινάρια αυτά, δάσκαλοι δημοτικού, εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές και ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και στη συνέχεια να λάβουν μέρος στο σεμινάριο που διεξάγει η κα Βήλλου, η οποία θα παρουσιάσει τη μέθοδο με την οποία επεξεργάστηκε τα συγκεκριμένα κείμενα και πώς εισήγαγε διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης όπως: Θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί, σύστημα Orff, τεχνική αφήγησης κ.λπ.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να ζωντανέψουν ένα κείμενο, ώστε μέσα από αυτό, να προκύψει ένα θεατρικό δρώμενο, μια δραματοποίηση, ένας αυτοσχεδιασμός, μια αφήγηση ή μια παράσταση.

Info
Με τη Μαρινα Βήλλου, Εμψυχώτρια & Σχεδιάστρια Επιμορφωτικών Προγραμμάτων
Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, 10:00-17:30
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ τα δύο εργαστήρια ή 60 ευρώ το ένα
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009
Στην εγγραφή γίνεται κατάθεση όλου του ποσού.

Για πληροφορίες τηλ. 213 00 40 244 ή email: info@kripsona.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.