Αρχική Νέα Τα «Ελληνικά Γράμματα» στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα «Ελληνικά Γράμματα» στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα «Ελληνικά Γράμματα», για έβδομη συνεχή χρονιά, θα πάρουν μέρος στην 7η ΔΕΒΘ (22-25 Απριλίου 2010), στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO, με δύο δικά τους περίπτερα, παρουσία συγγραφέων και συνεργατών τους και πολλές εκδηλώσεις για τα παιδιά.
Στο Περίπτερο 15 της HELEXPO στο Stand 36 (54τμ.), οι βιβλιόφιλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βιβλιοπαραγωγή του εκδοτικού οίκου των τελευταίων χρόνων, στους τομείς της λογοτεχνίας, του δοκιμίου, του πανεπιστημιακού βιβλίου και του non fiction. Θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό, ενώ συγγραφείς θα είναι διαθέσιμοι για άμεση επαφή με το κοινό.
Η βιβλιοπαραγωγή του εκδοτικού οίκου στον τομέα του παιδικού βιβλίου θα παρουσιαστεί στο Stand 62 (21τμ.) του Περιπτέρου 13, όπου και η Παιδική Γωνιά.
Τα «Ελληνικά Γράμματα» θα έχουν παρουσία, με ανάλογα βιβλία και συγγραφείς τους, στην Gourmet Γωνιά, στο Stand 93.
Συγχρόνως, έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων με έμφαση στο παιδικό βιβλίο.

Παιδική και Εφηβική Γωνιά

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
11:00-12:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 2: «Ουρανοκαμώματα» του Μερκούριου Αυτζή
(επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών)
Για παιδιά 8 ετών και πάνω.
Όταν οι βροχοσταλίδες σημάνουν συναγερμό, η πλάση μαραζώνει, τα ποτάμια γίνονται καπνός και οι άνθρωποι τρελαίνονται, δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν ξέρουν τι κάνουν. Ώσπου τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση και τότε… Δείτε τι γίνεται, συντροφιά με το συγγραφέα Μερκούριο Αυτζή και τα παιδιά της Δ′ τάξης του 1ου Δημ. Σχολείου Πυλαίας.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

11:00-12:00 ΓΩΝΙΑ ΚΥΚΛΟΥ: «Ο Πον Ποντικούλης» της Αργυρώς Κοκορέλη
(επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών)
Για παιδιά 5 ετών και πάνω.
Οι περιπέτειες του ερωτευμένου, ηρωικού Πον Ποντικούλη, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι αγωνίας και γέλιου, συντροφιά με τη συγγραφέα Αργυρώ Κοκορέλη.

19:00-20:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 1: «Πέρα από το ποτάμι» από τη σειρά Mickey Mouse Club House
Για παιδιά 2-4 ετών.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι της Μαρίας Λαγωνίκα, οι μικροί θαυμαστές του Mickey Mouse Club House θα διασκεδάσουν δημιουργικά! Μαζί θα φτιάξουμε ένα σημειωματάριο!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

11:00-13:00 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Αίθουσα C
Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σχολική τάξη» με αφορμή το βραβευμένο βιβλίο «Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες» της Φωτεινής Φραγκούλη.
Για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Μία παιδαγωγική προσέγγιση, μέσα από μία πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση με την πολυβραβευμένη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Φωτεινή Φραγκούλη και την εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

12:00-13:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 2: «Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου» του Μερκούριου Αυτζή
Για παιδιά 5 ετών και πάνω.
Ένα τρυφερό βιβλίο που αγγίζει με ευαισθησία το θέμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, μέσα από παιχνίδια ρόλων και δραστηριότητες που ετοίμασε ο συγγραφέας του βιβλίου, Μερκούριος Αυτζής.

16:00-17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 2: «Ιστορίες για περίεργα παιδιά» του Χρήστου Μπουλώτη
Για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω.
Η παιδική περιέργεια σκαρφίζεται τα πιο απίστευτα ερωτήματα και ο βραβευμένος συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης χειρίζεται τις απορίες με χιούμορ και ευαισθησία για να δημιουργήσει δώδεκα ιστορίες για παιδιά ασυνήθιστα, περίεργα, που τα τρώει η περιέργεια να δουν και να μάθουν. Συντροφιά με το συγγραφέα και την εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010
11:00-12:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 1: «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο» του Χρήστου Μπουλώτη
Για παιδιά 6 ετών και πάνω.
Όταν ο ζωγράφος κύριος Νο φτάνει στην πόλη με τους δύο λόφους, αντικρίζει κάτι αναπάντεχο: οι λόφοι της άλλοτε όμορφης πόλης έχουν γίνει δεκατέσσερις από τα σκουπίδια. Θα καταφέρει άραγε με τη βοήθεια των παιδιών να σώσει την πόλη; Βοηθήστε τον κι εσείς, μαζί με το συγγραφέα του βιβλίου, Χρήστο Μπουλώτη, και την εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα.

GOURMET ΓΩΝΙΑ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

19:00-20:00 Gourmet γωνιά (Περίπτερο 13)
«Μέχρι να πεις κύμινο» της Εύης Μαυροματίδου
Γευστικές δημιουργίες στο λεπτό! Η Εύη Μαυροματίδου προτείνει γευστικές, ποιοτικές συνταγές που ετοιμάζονται μέσα σε 10-30 λεπτά.

17:00-18:00 Gourmet γωνιά (Περίπτερο 13)
«Διατροφική Νοημοσύνη» του Ευάγγελου Ζουμπανέα
Ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

17:00 – 18:00 Gourmet γωνιά (Περίπτερο 13)
«Μέχρι να πεις κύμινο» της Εύης Μαυροματίδου
Η Εύη Μαυροματίδου επανέρχεται για μια δεύτερη παρουσίαση, προτείνοντας γευστικές, ποιοτικές συνταγές που ετοιμάζονται μέσα σε 10-30 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.