Αρχική Νέα Τα άτομα με προβλήματα όρασης θα "δουν" τη Ροτόντα

Τα άτομα με προβλήματα όρασης θα "δουν" τη Ροτόντα

Όνειρο χειροπιαστό θα γίνει για τα άτομα με προβλήματα όρασης η Ροτόντα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και καλοδιατηρημένα μνημεία της Θεσσαλονίκης που χτίστηκε περί το 300 π.Χ. Μόλις ο επισκέπτης θα πλησιάζει το μνημείο, ένα ηχητικό μήνυμα θα φτάνει στο κινητό του τηλέφωνο με τη βοήθεια δυο μικρών κεραιών που θα τοποθετηθούν στο κτίριο, που έχτισε ο Γαλέριος κατά μία εκδοχή για μαυσωλείο του. Ενας μικρός σέρβερ βάρους μόλις 25 εκ. και βάρους 100 γραμ. θα περιέχει την πληροφορία και μέσω των δύο κεραιών θα τη μεταδίδει. Επειδή όμως μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης θα έχουν την ευκαιρία να «δουν» το μνημείο, που στους 16 αιώνες ζωής του λειτούργησε ως ρωμαϊκός και χριστιανικός ναός και ως τζαμί (τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως μουσείο, αν και έχουν υπάρξει αντίθετες γνώμες που θέλουν την επαναλειτουργία της ως χριστιανικού ναού) ψηλαφώντας μοντέλα του κτιρίου ώστε να κατανοούν την ιδιαιτερότητα της μορφής του και τα χαρακτηριστικά του.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια και το πρόγραμμα ∆ημοσίων Επενδύσεων, είναι πιλοτικό και από τα αποτελέσμα θα κριθεί αν θα συνεχιστεί και σε άλλα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: Νέα


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.