Αρχική InfoMommy Σχέσεις Τα ερωτικά φιλιά προκαλούν ευτυχία

Τα ερωτικά φιλιά προκαλούν ευτυχία

Τα παθιασμένα φιλιά μεταξύ των ερωτικών συντρόφων προκαλούν την απελευθέρωση ορμονών, που συνδέονται με θετικά συναισθήματα, όπως η χαλάρωση και η ευτυχία σύμφωνα με επιστήμονες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημίου Λαφαγιέτ της Πενσιλβάνια, σύμφωνα με την οποία το φιλί δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζαμε.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι με το φιλί παρατηρούνται μεταβολές στα επίπεδα δύο ορμονών, της ωκυτοκίνης και της κορτιζόλης. Φυσιολογικά, η ωκυτοκίνη (ορμόνη των συναισθηματικών δεσμών) θα έπρεπε να αυξάνει, ενώ η κορτιζόλη (ορμόνη του άγχους) να πέφτει. Η μελέτη έδειξε ότι πράγματι η κορτιζόλη πέφτει και στα δύο φύλα μετά την επαφή των χεριών και το φίλημα, όμως η ωκυτοκίνη αυξάνει στους άνδρες αλλά πέφτει στις γυναίκες, γεγονός που προκαλεί έκπληξη.

Αυτές οι ορμονικές μεταβολές έχουν απασχολήσει έντονα τους ψυχολόγους. Δεν αποκλείεται πάντως το κλειδί να βρίσκεται στο σάλιο, που περιέχει φερομόνες, χημικές ουσίες που λειτουργούν ως «αγγελιοφόροι» του έρωτα.

Παλιότερη έρευνα είχε δείξει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει το πρώτο φιλί στο πώς θα εξελιχθεί η σχέση. Άλλωστε για τους περισσότερους και ιδίως για τις γυναίκες ένα παθιασμένο φιλί είναι πολύ περισσότερο διεγερτικό από οποιαδήποτε άλλη επαφή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.