Αρχική InfoTeens Νέα Τα κορίτσια εγκαταλείπουν τις κούκλες, για τα βιντεοπαιχνίδια

Τα κορίτσια εγκαταλείπουν τις κούκλες, για τα βιντεοπαιχνίδια

Τα βιντεοπαιχνίδια καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο ακόμη και στις καρδιές των κοριτσιών, που φαίνεται να εγκαταλείπουν για χάρη τους τις αγαπημένες τους κούκλες, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 παιδιών, ενώ ανάλογη τάση διαγράφεται και στην Ελλάδα.

Τα αγόρια, από την πλευρά τους, έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα δημιουργικά παιχνίδια προτιμώντας την ψυχαγωγία που προσφέρουν διάφορα γκάτζετς και κονσόλες όπως το iPod, το Playstation και το Xbox.

«Θύματα» αυτής της μεταστροφής είναι τα Lego και η Μπάρμπι, η γνωστή κούκλα, με τις διάφορες εκδοχές της οποίας, μεγάλωσαν γενιές κοριτσιών. Η μεταστροφή ξεκίνησε δειλά, τη δεκαετία του 1980, με την άφιξη στη ζωή των παιδιών της παιχνιδομηχανής Nintendo Game Boy.

Σύμφωνα με την έρευνα, πριν από 30 χρόνια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια καταλάμβαναν μόλις την πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των παιδιών. Αντιθέτως, σήμερα, τα περισσότερα παιδιά- αγόρια και κορίτσια- προτιμούν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.