Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα παίζοντας και ζωγραφίζοντάς τα!

Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα παίζοντας και ζωγραφίζοντάς τα!

Για κάθε γονιό που μεγαλώνει ένα παιδί, υπάρχει ένα «καυτό» ερώτημα σε σχέση με τη διατροφή του: «Πώς θα το κάνω να αγαπήσει τα πολύτιμα για την υγεία του φρούτα και λαχανικά»;
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι με την απειλή και την τιμωρία δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν ωστόσο, πολλά τεχνάσματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να εντάξουν αυτές τις τροφές στο διαιτολόγιο των παιδιών. Ο διαιτολόγος –διατροφολόγος, MSc, Παρασκευάς Παπαχρήστος, ιδρυτής του medNutrition.gr, εμπνεύστηκε ένα ακόμη: να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά… ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ.

Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα παιδί να φάει αχλάδι, αγγινάρα ή... κολοκάσι, αλλά αφού ζωγραφίσει τον ποδηλάτη Αγγιναρούλη, τον κύριο Πορτοκάλη που λατρεύει το skate και την Καροτούλα που λέει ωραία τραγούδια, την επόμενη φορά που τα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πιάτο του, το πιθανότερο είναι πως θα τα δει με... άλλο μάτι!

Οι «Διατροφοπαιχνιδιάρηδες», είναι μια ειδική έκδοση για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να βοηθήσει τους γονείς στην πιο δύσκολη... μάχη τους στην κουζίνα! Στο βιβλίο υπάρχουν έντεκα εικόνες χρωματισμού. Καθεμιά από αυτές συνοδεύεται από ένα σύντομο μήνυμα που, με απλό και κατανοητό τρόπο, δίνει στα παιδιά να καταλάβουν την αξία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή μας.

* Οι «Διατροφοπαιχνιδιάρηδες» θα είναι σύντομα διαθέσιμοι στα βιβλιοπωλεία αλλά και από το eshop του medNutrition.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.