Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν φοβούνται τις θερμίδες!

Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν φοβούνται τις θερμίδες!

Σύμφωνα με μελέτη, οι διατροφικές πληροφορίες που αναγράφονται πάνω στα γεύματα των φαστ-φουντ, δεν αποτρέπουν παιδιά, νέους και γονείς να γεμίζουν το δίσκο τους.

Ερευνητές που μελέτησαν τις επιλογές των μενού σε τέσσερις αλυσίδες φαστ – φουντ στις ΗΠΑ, παρατήρησαν πως η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής αναγραφής των θερμίδων δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μετά τα δεδομένα αυτά, μάλλον κρίνεται απαραίτητη η επιβολή επιπλέον μέτρων όπως είναι για παράδειγμα η ενημέρωση των καταναλωτών για την ιδανική ποσότητα θερμίδων που πρέπει να προσλαμβάνουν ανά γεύμα.

Και αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές της ίδιας μελέτης παρά το γεγονός πως οι έφηβοι έχουν παρατηρήσει τις διατροφικές πληροφορίες που αναγράφονται στο μενού δεν φαίνεται να έχουν «πειστεί» πως οι έξτρα θερμίδες και τα λίπη βλάπτουν σοβαρά την υγεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.