Αρχική Uncategorized Τα παιδιά μαθαίνουν να ψωνίζουν σωστά! (3/12)

Τα παιδιά μαθαίνουν να ψωνίζουν σωστά! (3/12)

Εδώ και επτά χρόνια το Ολυμπιακό Μουσείο διοργανώνει εργαστήρια προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργικότητας και έκφρασης στα παιδιά. Τα παιδιά του εργαστηρίου "Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής" άφησαν τους σκούφους στην κουζίνα και πήγαν Super Mα…γυρεύοντας!
Με τρεις συνταγές στα χέρια ξεχύθηκαν στους διαδρόμους γνωστού super-market της συμπρωτεύσουσας με στόχο να επιλέξουν τις κατάλληλες πρώτες ύλες στην καλύτερη δυνατή τιμή.Παρά τις προκλήσεις των ραφιών, ιδιαίτερα στο τμήμα των γλυκών, τα παιδιά επικεντρώθηκαν στην τήρηση του προγραμματισμού τους, γεγονός που αναμφίβολα τα μυεί σταδιακά σε μια σύγχρονη αντίληψη καταναλωτικής συνείδησης.

Οι συνταγές βάσει των οποίων θα έπερεπε να κινηθούν αγοραστικά τα παιδιά ήταν τρεις και διαφοροποιημένες για κάθε ομάδα:

* Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
* σαραγλί
* γαριδοκεφτέδες

Υπό την καθοδήγηση του σεφ Στάθη Πασσαλίδη, της παιδαγωγού Μαρίας Τσιλβίδου και της υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου Ευαγγελίας Σεμελίδου αναζήτησαν τα κατάλληλα προϊόντα, διάβασαν τη σύνθεση των υλικών σε κάθε συσκευασία, επέλεξαν τα καλύτερα υλικά και τήρησαν το χρηματικό όριο που είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου να προετοιμαστεί το menu του επόμενου Σαββάτου. Συνταγή και κομπιουτεράκι στο χέρι, ενώ το φορτίο του καροτσιού επωμίστηκαν οι ενήλικοι συνοδοί του εργαστηρίου.

Η μαγειρική είναι μαγεία, είναι τέχνη, είναι παιχνίδι.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι:

* η ενίσχυση των εμπειριών των παιδιών
* η αλληλεπίδρασή τους με συνομήλικους και ενήλικες
* η ανάληψη πρωτοβουλιών
* η ικανοποίηση των ατομικών τους προσδοκιών και επιθυμιών

Με τη συνδρομή όλων μπορούμε να φανταστούμε ένα καλύτερο περιβάλλον ανάπτυξης για τα παιδιά, όπου η ποιότητα και η αξιοπιστία θα αποτελούν προτεραιότητες και αδιαμφισβήτητες σταθερές.

Το ραντεβού με τους μικρούς σεφ ανανεώνεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 09:30 έως τις 14:00, οπότε και θα εκτελεστούν οι συνταγές. Και αν το αποτέλεσμα δεν μαρτυρά πάντα την προσπάθεια που προηγήθηκε, τα παιδιά είναι ικανά να εκτελέσουν συνταγές με απόλυτη επιτυχία. Αρκεί κανείς να τα εμπιστευθεί και να τα καθοδηγήσει στα πρώτα τους βήματα.

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου
ΤΗΛ. 2310 968531-2


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.