Αρχική Uncategorized Τα παιδιά περιηγούνται στον Κεραμεικό (12/11)

Τα παιδιά περιηγούνται στον Κεραμεικό (12/11)

Τα παιδιά μαζί με τον καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργο Λαζόγκα ακολουθούν μια εικαστική διαδρομή στο χώρο του Κεραμεικού. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση από τον καταξιωμένο καλλιτέχνη και καθηγητή, ο οποίος το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα περιηγηθεί με τα παιδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, θα συζητήσουν για την ιστορία του και για τα μνημεία της περιοχής αλλά και για τη σχέση του χώρου με τον ίδιο. Σύμφωνα με τον Γιώργο Λαζόγκα άλλωστε «Η ιδέα της διαδρομής στον Κεραμεικό είναι μοναδική αφορμή εμπειριών με εικαστικό περιεχόμενο. Η ταυτότητα και η ιδιαιτερότητα του είναι πολυσήμαντη και παρέχει στοιχεία για συζήτηση, ερωτήματα και τοποθετήσεις για εικαστική διερεύνηση σε πολλές κατευθύνσεις».

Μετά την περιήγηση εξάλλου θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό εργαστήριο με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη. Κατά τη διάρκειά του τα παιδιά με αφορμή την εμπειρία τους θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με φωτοτυπημένο φωτογραφικό υλικό από μνημεία της περιοχής (επιτύμβια, αγάλματα, κίονες κ. α.) στο οποίο θα παρέμβουν επιζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, χρωματίζοντας ή επικολλώντας υλικά από το χώρο όπως και αποσπάσματα από περιοδικά και εφημερίδες.

Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του ΥΠΠΟΤ στην Αθήνα 2011 και αφορά σε παιδιά ηλικίας 6 ως 12 ετών. Δεδομένου όμως, ότι ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν είναι περιορισμένος, επιβάλλεται προηγουμένως δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9242111 (έσωτ. 23 και 24).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.