Αρχική Νέα "Τα παιδιά του σωλήνα" έφθασαν τα 5 εκατομμύρια!

"Τα παιδιά του σωλήνα" έφθασαν τα 5 εκατομμύρια!

Από το 1978 που γεννήθηκε το πρώτο "παιδί του σωλήνα", η Λουίζ Μπράουν, έχουν γεννηθεί περίπου πέντε εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο χάρη στις τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται σήμερα σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη ενώ όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHERE) περίπου 350.000 έμβρυα κυοφορούνται κάθε χρόνο με την εφαρμογή των τεχνικών αυτών, δηλαδή το 0,3% των 130 εκατομμυρίων παιδιών που γεννιούνται στον κόσμο.

Η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έγινε δέκτης έντονων κριτικών κι αμφισβητήθηκε από πολλούς. Σήμερα όμως αποτελεί πλέον μια αρκετά αποτελεσματική, αν και χρονοβόρα πολλές φορές, θεραπεία που βοηθά τα ζευγάρια να γίνουν γονείς. Ο αριθμός των πέντε εκατομμυρίων παιδιών βασίζεται σε στοιχεία εξωσωματικών μέχρι το 2008 και σε εκτιμήσεις για τα τρεισήμισι χρόνια που ακολουθούν για τα οποία δεν υπάρχουν στατιστικές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.