Αρχική Νέα Τα παυσίπονα και το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι ασύμβατα

Τα παυσίπονα και το εμβόλιο κατά της γρίπης είναι ασύμβατα

Καθώς, όπως ενημερωνόμαστε, στα νοσοκομεία τις τελευταίες δύο μέρες γίνεται το αδιαχώρητο, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι σπεύδουν να εμβολιαστούν κατά της νέας γρίπης, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα πιο πρακτικά.
Πρόσφατα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι (στις ΗΠΑ) ανακάλυψαν ότι η ασπιρίνη -και άλλα παυσίπονα όπως σαλοσπίρ, νεοσπίρ, ντεπόν, μπουσκοπάν, λοναρίντ- μειώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της γρίπης. Πρόκειται για μια γνώση ιδιαίτερα σημαντική, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή λαθών πριν και μετά τον εμβολιασμό.
Ο επικεφαλής των ερευνών, Charles Brown, μας ενημερώνει ότι εάν πρόκειται να κάνουμε το εμβόλιο κατά της κοινής ή της νέα γρίπης, καλό είναι τις μέρες πριν τον εμβολιασμό και για δύο εβδομάδες μετά να μην λάβουμε ασπιρίνη – διαφορετικά το εμβόλιο δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό. Όπως εξηγεί στη συνέχεια ο ειδικός, «το ακετυλοσαλικυλικό οξύ και η παρακεταμόλη «μπλοκάρουν» τη δράση του ενζύμου COX-1, ένα ένζυμο πάρα πολύ χρήσιμο, αφού δρα στους ιστούς του σώματος και συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων που παράγει ο οργανισμός».
Τα συμπεράσματα των επιστημόνων βασίστηκαν σε μια σειρά πειραμάτων σε ζώα και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «The Journal of Immunology».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.